Sosyal Medya

Ekonomi

Satılık ve Kiralık Konut Fiyatlarında Artış Devam Ediyor

Hepsiemlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu “Ağustos2022 Emlak Endeksi” sonuçları, Türkiye genelinde satılık-kiralık konut fiyat artışını gözler önüne serdi...

Satılık ve Kiralık Konut Fiyatlarında Artış Devam Ediyor

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak Ağustos ayı endeksini açıkladıEndekse göre Türkiye genelinde bir ayda kiralık konut fiyatlarında en fazla artış gösteren il yüzde 5 oranıyla Ankara oldu. Satılık konutta ise yüzde 18’lik yükseliş ile Edirne ilk sırada yer aldı.

Hepsiemlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu “Ağustos2022 Emlak Endeksi” sonuçları, Türkiye genelinde satılık-kiralık konut fiyat artışını gözler önüne serdi.

Ankara Kiralık Konutta Yüzde 5 Oranla İlk Sırada

Temmuz ayında kiralık konut m2 fiyatı en fazla artış gösteren il olan Kocaeli, yerini Ağustos ayında yüzde 5 oranlık artış ile Ankara’ya bıraktı. Yüzde 4 oranıyla Mersin ikinci sırada yer alırken yüzde2artışla İstanbul listeye üçüncü sıradan girdi.

Türkiye genelinde 2021 yılının aynı dönemine göre kira oranları karşılaştırıldığında ise kiralık konutlarda yıllık en fazla yükseliş yüzde 180 oranla Adana oldu. Adana’yı yüzde 176 ile Antalya, yüzde 169 ile Ankara, yüzde 160 ile de Aydın takip etti.

Antalya Satılık Konutta İki Aydır Zirvede

Satılık konutta geçtiğimiz ay ile karşılaştırıldığında yüzde 18 fiyat artışı ile Edirne ilk sırada yer aldı. Yüzde 9 ile Kocaeli ve Çorum ikinci sırayı paylaşırken, yüzde 8’lik artış ile Çanakkale üçüncü sırada yer aldı. İzmir ve Kıbrıs ise yüzde 7 oranında fiyat artışı göstererek dördüncü sırayı paylaştı.

Satılık konutta yıllık artışlara baktığımızda yüzde 238 oranıyla Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya Temmuz verilerinde de yine en fazla artış gösteren il olmuştu. Yüzde226 ile Kocaeli ikinci sırada yer alırken Mersin yüzde 216ile üçüncü ve İstanbul yüzde 215 artış oranıyla dördüncü sırada yer aldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler