Sosyal Medya

Ekonomi

sahibinden.com: ‘Ağustos’ta daha genç araçların fiyatlarında düşüş oldu…’

sahibinden.com’da yayınlanan ilan verilerinden hazırlanan sahibindex Ağustos Vasıta raporuna göre model yılı daha genç olan araçların satıcılar tarafından talep edilen fiyatlarında düşüş gözlemlendi...

sahibinden.com: ‘Ağustos’ta daha genç araçların fiyatlarında düşüş oldu…’

sahibinden.com’da yayınlanan ilan verilerinden hazırlanan sahibindex Ağustos Vasıta raporuna göre model yılı daha genç olan araçların satıcılar tarafından talep edilen fiyatlarında düşüş gözlemlendi. Rapora göre model yılı 2019 ve sonrası olan araçların fiyatlarında Ağustos ayında %1,3 düşüş yaşanırken, model yılı 2016 – 2018 aralığında olan araçların fiyatları aynı kaldı.

sahibindex Vasıta raporuna göre genç araçların fiyatlarındaki düşüş, bu araçların yayından kaldırılan ilanlar içerisindeki oranının da artmasına neden oldu. 0-6 yaş aralığındaki otomobillerin içerisindeki payı, Temmuz ayına göre %22,3’ten %24,6’ya yükseldi. Yaşı daha büyük otomobillerin payı ise %77,7’den %75,4’e düştü.

sahibindex Vasıta raporuna göre ayın en çok ilan verilen kategorisi Otomobil. Otomobili; Minivan & Panelvan kategorisi takip etti. Ağustos ayında Motosiklet kategorisi bir üst sıraya çıktı ve sıralama Arazi/ SUV & Pick-up ve Ticari Araçlar kategorisi ile devam etti.

Marka & Model sıralamasının lideri Renault – Clio oldu. Sıralama, Volkswagen Passat, Renault – Megane, Opel – Astra ve Ford Focus ile devam etti. Arazi/ SUV & Pick-up kategorisinin marka sıralaması ise Nissan, Volkswagen, Peugeot, Hyundai ve Land Rover oldu.

sahibindex Vasıta raporuna göre Ağustos ayında en çok beyaz, gri, siyah, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve model yılı 2016 olan araçların ilanı yayınlandı.

Tüm ilanların %31’ini yüz bin kilometre altındaki araç ilanları oluşturdu.

Fiyatlara baktığımızda ise 250.0001- 500.000 TL aralığı %37,8 ‘le en çok ilan yayınlanan fiyat aralığı oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler