Sosyal Medya

Borsa

Hisse Önerileri Güncellemesi: Medical Park

İnfo Yatırım, Covid – 19 sonrası normalleşmeden pozitif yararlanacak gelir modeli ve 2022 için yüksek büyüme potansiyeli ile Medical Park’ı (MPARK) 47 TL hedef fiyat ile Hisse Önerileri Listesine ekledi...

Hisse Önerileri Güncellemesi: Medical Park

Türkiye — Sağlık Sektörü

MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş.

Medical Park’ı 47 TL Hedef Fiyat ve %46 getiri potansiyeliyle hisse önerilerimize ekliyoruz

Değerlememizi eşit ağırlıklı olarak indirgenmiş nakit akımı analizi (%20 risksiz getiri oranı, %5.5 risk primi, %22 AOSM) ile 2022T F/K 16.2x, 2022T FD/FAVÖK 8.5x olan benzer şirket medyan çarpanlarına %20 iskonto uygulayarak yaptık. 2022 yılı ciro ve FAVÖK tahminlerimiz Rasyonet konsensus tahminlerine göre sırasıyla %30 ve %18 yukarıdayken net kar beklentimiz %4 altındadır. Değerlememizin detayları sayfa 3-4’tedir.

Covid-19 sonrası normalleşmeden pozitif yararlanacak gelir modeli

MPARK’ın gelirlerinin %29’u Özel Sağlık Sigortalı (ÖSS) ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortalı (TSS) hastalardan gelmektedir. Covid-19 öncesinde oldukça hızlı büyüyen TSS hız kesmeden yoluna devam etmekte. 2015 yılında yalnızca 134.383 kişi TSS’li olmasına rağmen 2021’in kasım ayında bu rakam 2.404.143 olmuştur. Türkiye’de toplam sağlık sigortalı insan sayısı 4.868.114 olduğunu ve Covid-19 sonrası sağlıkla ilgili konulara daha fazla özen gösterildiğini düşündüğümüzde sektörün büyümeye açık olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte şirketin gelirlerinin %11’i Sağlık Turizmi’nden gelmektedir. Kapanmalardan ve uluslararası uçuşların azalmasından oldukça negatif etkilenen Sağlık Turizmi’nin normalleşmeyle beraber tekrar eski günlerine kavuşacağını düşünüyoruz.

2022 için yüksek büyüme potansiyeli

2022 yılında pandemideki normalleşmeyle birlikte ayakta tedavi gören hasta sayısında ve sağlık turizminde normalleşme, enflasyonla birlikte tedavi ücretlerindeki artışla yaklaşık 8 milyar TL’lik ciro öngörüyoruz. Diğer yandan başta çalışan ücretlerine yapılan zamlar etkili olmak üzere giderlerde de bir artış öngördüğümüz için FAVÖK marjının 2019’daki gibi %23 seviyesine yakınsayacağını ve şirketin 1.8 milyar TL FAVÖK (2021T 1.39 milyar TL FAVÖK) açıklamasını bekliyoruz. Şirketin net kara giderken finansal gider kaydetmeye devam edeceği beklentisiyle 2022 yıl sonunda 404 milyon TL net kar öngörüyoruz. Bu rakam 2021T net karımızın %85 üzerindedir.

Türkiye pazarında özel sağlık sektörüne duyulan ihtiyaç

Türkiye’de bulunan hasta yataklarının %22’si özel sektörün elindedir. Buna rağmen ülkede yapılan ameliyatların %34’ü özel hastanelerde yapılmakta. MHRS sisteminde uzak tarihlere alınan randevular, devlet hastanelerinin hizmet kapasiteleri ve yoğunluk oranları, ÖSS ve TSS kapsamında tüketicinin cebini yakmayan hastane masrafları ve tüketici memnuniyeti göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’de özel sağlık sektörü gücünü korumakla birlikte gelişimine devam etmektedir. Buna göre 2008 yılından 2019 yılına kadar özellerin toplam yatak sayısı içerisindeki payı iki katına çıkarak %22 olmuştur. 2021’in haziran ayında özel hastanelerin talebi üzerine SGK fiyatlarda ortalama %20’lik artış yapması özel sektörün Türkiye’deki ağırlığını kanıtlar niteliktedir.

Azalan borçlar, artan net kar

Şirketin 9 aylık finansallarına göre Net Borç/FAVÖK oranı 1.5x seviyesindedir. 2021 yılının kalan kısmı ve 2022 yılı için şirketin odak noktası borçluluğun azaltılması olacaktır. Bu doğrultuda şirket ekstra bir kur riski altına girmek istemediği için 46,5 milyon euroluk borcun tamamını Şubat 2021’de TL’ye çevirmiştir ve güncel olarak 3 milyon euroluk döviz fazlası bulunmaktadır. UFRS 16 (kira kontratları dahil) olarak 2021 yıl sonunda Net Borç/FAVÖK’ün 1.5x, 2022 yıl sonunda ise 0.7x seviyesine kadar geri çekileceğini düşünüyoruz. Şirketin azalan finansal borçluluğu ve düşen finansal giderleri sayesinde özellikle 2022 yıl sonundan itibaren güçlü net kar üreteceğini düşünüyoruz. Ayrıca işletme sermayesi ihtiyacının ve yatırım harcamalarının düşük seviyede olması etkin maaliyet yönetimiyle birleştiğinde MPARK’ın yüksek SNA üretebileceğini düşünüyoruz.

Raporun Tamamına Buradan Ulaşabilirsiniz

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler