Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Ya Barış, Ya Savaş…’

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim iki türlü sonuçlanabilir; Normandiya formatında liderlerin bir araya gelmesi ve karşılıklı anlaşmaların tazelenmesi ya da Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi. Bölgeden gelen haberler ve yeni açıklamalar piyasalarda volatilite yaratıyor...

Gece Bülteni: ‘Ya Barış, Ya Savaş…’

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim iki türlü sonuçlanabilir; Normandiya formatında liderlerin bir araya gelmesi ve karşılıklı anlaşmaların tazelenmesi ya da Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi. Bölgeden gelen haberler ve yeni açıklamalar piyasalarda volatilite yaratıyor. Rusya-Belarus ile 5 gün önce başlattığı tatbikat neticesinde planlı bir şekilde askerlerini geri çekmeye başladı. 20 Şubat Pazar günü tatbikat tamamlanmış olacak, Pazar aynı zamanda Çin Olimpiyatlarının son günü olması açısından önemlidir. ABD daha önce Olimpiyatlar sonrasında işgalin gerçekleşebileceğini iddia etmişti. Hafta sonuna kadar gözler askeri hareketlilikte olacak.

Diğer taraftan, dün Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma, Ukrayna’daki ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerinin ayrı bağımsız cumhuriyetler olarak tanınmasını içeren tasarıyı onayladı. Putin’in onayı ile Parlamento’ya gelen bu tasarı; Putin tarafından imzalaması halinde, Rusya Ukrayna’nın doğusunda bulunan iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanımış olacak. Hafta sonuna kadar tatbikatın sona ermesi ile bölgede kalacak asker sayısı ve Putin’in tasarı üzerinde vereceği karar, piyasalar üzerinde volatilite yaratabilir.

Dolar/TL 13.67 direncini bir kez daha zorlayabilir

Dün yurt dışı kaynaklı gelişmeler nedeniyle 13.62 ve 13.67 dirençlerinin test edilebileceğini belirtmiştik. Jeopolitik riskler dün bir miktar azalsa bile tamamıyla ortadan kalktığını düşünmüyoruz. Ayrıca, bugün saat 22:00’de yayınlanacak olan Fed’in Ocak ayı toplantısına ilişkin toplantı tutanakları dolar endeksini olumlu yönde etkileyebilir. Fed’in toplantı tutanaklarında yer alacak şahin ifadeler ve jeopolitik riskler, TL’de kırılganlık yaratabilir.

BIST100’de dip çalışması tamam

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal beklentisi oldukça yükselmesine rağmen 2000 seviyesinin altında alıcılar eksik olmadı. 2000’nin altında gelen güçlü dip alımları ile yüksek kapanışlar, piyasanın gücünün arttığına işaret etmektedir. Fakat yıl içerisindeki tepe seviyeleri geçebilecek güçlenme halen sağlanamamıştır. Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın sağlanamaması, bugün açıklanacak Fed’in Ocak ayı toplantı tutanakları bugün endeksin 2008-2055 aralığında bekleyişte kalmasına neden olabilir. Destek seviyelerimiz 2008 ve 1987, direnç seviyelerimiz 2055 ve 2100’dür.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

Dün belirttiğimiz gibi; 2220 kısa vadeli ana destek seviyesi üzerinde 2300’e doğru yükselerek önceki günkü kayıplar telafi edildi. 2284 üzerinde kapanış, bugün yeniden 2300 direncinin zorlanmasına olanak sağlayacaktır. Yükselen ana kanal trend içerisinde 2300 önemsiz bir direnç olmasına karşılık, katılımın sınırlı olması nedeniyle geçilememektedir. Bu nedenle, bugün 2255-2300 aralığında güçlenmenin devamını bekliyoruz. Destek seviyelerimiz 2255 ve 2225, direnç seviyelerimiz 2300 ve 2410’dur.

Şubat vadeli Dolar/TL

Seans içi ortalamaların üzerine çıkılması ile gelen alımlar, TL lehine gerçekleşen trend direncinin test edilmesine neden oldu. Yardımcı göstergelerin net yön belirtmemekte, 13.79 düşen kanal direnci ise daha önceki dönüşler nedeniyle gücünü korumaktadır.13.79 direnci kırılırsa bu bir trend dönüşü olacaktır. Destek seviyelerimiz 13.70 ve 13.67, direnç seviyelerimiz 13.79 ve 14.00’dür.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler