Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Harekatta Geri Sayım…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen MGK toplantısına ait bildiride; güney sınırında terör tehdidinden arındırılması için icra edilen ve edilecek harekatların komşuların toprak bütünlüğü ve egemenliğini hedeflemediği, Türkiye’nin mensubu olduğu uluslararası kuruluşlarda ve ittifaklardaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve aynı müttefiklik anlayışını diğer ülkelerden de beklendiği belirtildi...

Gece Bülteni: ‘Harekatta Geri Sayım…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen MGK toplantısına ait bildiride; güney sınırında terör tehdidinden arındırılması için icra edilen ve edilecek harekatların komşuların toprak bütünlüğü ve egemenliğini hedeflemediği, Türkiye’nin mensubu olduğu uluslararası kuruluşlarda ve ittifaklardaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve aynı müttefiklik anlayışını diğer ülkelerden de beklendiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta başında gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada harekatın Suriye’de 30 km bir güvenlik koridoru oluşturmasını hedeflediğini belirtmişti.

MGK bildirisine göre harekatın yakın bir zamanda başlamasını, kapsam bakımından ise kısa süreli olmayacağını bekleyebiliriz. Harekat, jeopolitik riskler ve uluslararası siyasi ilişkiler üzerinden piyasalar üzerinde negatif etkisi olabilir.

TCMB PPK toplantısı dün gerçekleşti, politika faizi beklendiği gibi %14 seviyesinde sabit kaldı. Jeopolitik risklerin artarak devam ettiği, ticaret yasakları nedeniyle temel gıda fiyatlarına yönelik belirsizliğin yukarı yönde olduğu bu nedenle enflasyonda yükselişin beklenenden uzun sürebileceği vurgulandı. TCMB bu değişiklikle, enflasyonun kendi enflasyon patikasının üzerinde çıkacağını kabul etmiş oldu. Kurda yaşanan son yükseliş ile birlikte enflasyonun %80-90 bandına çıkması öngörülüyor. TCMB makro ihtiyati setinin güçlendirecek ilave tedbirler alacağını, piyasa fonlamasında teminatlarda değişikliğin devreye alacağını karar notunda yer verdi.

Risklerin hepsi yukarı yönlü

Dolar/TL dün gün içerisinde 16,24-16,46 aralığında hareket etti ve bir önceki işlem gününe göre %-0,3 düşüşle 16,31 seviyesinden kapattı. TCMB faiz dışı uygulamaların sinyallerini vermesi, tüm gözlerin bir kere daha enflasyona endeksli borçlanma planına çevirecektir. Suriye’de uzun sürebilecek bir harekatın doğuracağı riskler, enflasyona endeksli borçlanma stratejisine yönelik belirsizlikler nedeniyle risklerin hepsi yukarı yönlüdür. 16,21 desteğinin üzerinde kaldığı sürece kurda da riskler yukarı yöndedir.

BIST100 aylık bazda artıya geçti

Borsa İstanbul son iki işlem gününde %3,15 yükselerek ay başından bu yana %0,83 artıya geçti. Önceki günkü momentumun devamı, TCMB’nin faiz kararını değiştirmemesi ile ay başından bu yana satış baskısı kırıldı. İki günlük yükseliş sonrasında 2430 ve 2410 üzerinde güç toplanmasını bekliyoruz.

BIST30 Haziran ayı kontratı 2803 seviyesinden güne düşüşle başladı, gün içinde en düşük 2783, en yüksek 2854 seviyesinden işlem görürken günü %1,48 yükselişle 2841 seviyesinden tamamladı. Kapanış spot fiyatın %3,97, teorik fiyatın %2,7 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi 11.955 artışla 540.979 oldu. Bugün 2826  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 2897 ve 2940, destek seviyelerimiz 2798 ve 2755.

Dolar/TL Haziran ayı kontratı 16,85 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 16,73,en yüksek 16,94 seviyesinden işlem görürken günü %0,17 yükselişle 16,83 seviyesinden tamamladı. Kapanış teorik fiyatın %1,93 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi 51.758 artışla 1.282.823 oldu.  Bugün 16,84   pivot seviyesinin altında düşüşle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 17,05 ve 17,15, destek seviyelerimiz 16,73 ve 16,62.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler