Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Barış Görüşmeleri İstanbul’da…’

Rusya ve Ukrayna yüz yüze görüşmeler için Türkiye’yi bir kere daha seçti, Türkiye’nin bölgesel gelişmelerde önemi böylelikle bir kez daha ön plana çıktı...

Gece Bülteni: ‘Barış Görüşmeleri İstanbul’da…’

Rusya ve Ukrayna yüz yüze görüşmeler için Türkiye’yi bir kere daha seçti, Türkiye’nin bölgesel gelişmelerde önemi böylelikle bir kez daha ön plana çıktı. Rusya müzakerecisi, hafta sonu yaptığı açıklamada ikincil konularda uzlaştıklarını ama kilit konularda   bir ilerleme sağlanamadığını belirtmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov kilit konularda bir anlaşma olması halinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin görüşebileceklerini açıkladı.

Liderlerin görüşmesini sağlayabilecek kilit konular, Türkiye’nin aracılığında  bugün saat 10:30’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma ofisinde görüşüldü, görüşmeler yarın da devam edecek. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, kendi isteklerinin yerine getirilmesi durumunda Ukrayna’nın Rusya’nın talebi olan tarafsızlığını ilan etme, NATO’dan vazgeçme ve nükleer silah geliştirmeme gibi taleplerine onay verebileceğini söyledi. Bugün ve yarın yapılacak görüşmelerden net bir sonuç çıkması beklenmese bile iki tarafın çözüm arayışını sürdürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılanıyor. Geçen hafta da uluslararası basında anlaşma haberleri çıkmış ama ana kilit sorunlarda bir ilerleme sağlanamamıştı.

Dolar endeksi yükseliyor

Fed’in yıl sonuna kadar 50 baz puanlık artış tahminleri, ABD kısa vadeli tahvil faizleri ile uzun vadeli tahvil faizleri arasından farkın kapanmasına neden oluyor. Fed’in Mayıs ve Haziran ayında 50 baz puanlık artırımları sonrasında yıl sonuna kadar 25 baz puanlık artışla devam etmesi bekleniyor. Dolar endeksi yıl içi zirve seviyelerine yakın seyrederken, Dolar/TL’nin 14.80-14.87 bandında direnç seviyelerine yakın hareket etmesini bekleyebiliriz.

2200 bir kere daha geçilemedi…

Rusya ile Ukrayna’nın yüz yüze görüşmelere başlaması, Şangay’ın pandemi nedeniyle ekonomik kapanması emtia fiyatları ile emtia odaklı hisseleri düşürdü. Sınai endeksi emtia odaklı hisseler ile düşerken, artması teklif edilen kurumlar vergisi bankacılık endeksinde satış baskısını devam ettirdi. Barış görüşmelerinde çözüm umutları ile 2200 bir kere daha geçilemedi ama 2160 desteği kırılmadığı için de realizasyon tetiklenmedi. 2160 desteği kırılması 2113’e realizasyon tetiklenir ama 2200 kırılırsa 2400’de bulunan zirve hedeflenir.

Nisan vadeli BIST30 kontratı

Dün, ”2468 desteği üzerinde tepki denenebilir ama gün sonunda artı kapanış olmazsa 2412 ana desteğine geri çekilme devam edebilir.” demiştik. Dün 2490’na kadar tepki gelmesine rağmen eksi kapanış gerçekleşti, tepki arayışında 2412’ye doğru bir geri çekilme olasılığı yükseldi. 2490’na tepkiler satışla karşılanabilir ve 2400-2412 kısa vadeli ana destekleri düzeltme kapsamında hafta içi test edilebilir.

Nisan vadeli Dolar/TL

25 Şubat’tan bu yana devam eden yükselen trendin altında kapanış gerçekleşti. 15.30 altında kapanış, dolarda geçen hafta yaşanan kısa vadeli güçlenmenin devamının gelmeyeceğini ve mavi ortalamaya denk gelen 15.16’ya gerileyerek kısa vadeli güçlenme ihtiyacını gösterebilir. 15.15-15.30 aralığında sıkışma görebiliriz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler