Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Ana Gündem Kar Sezonuna Dönüyor…’

Cuma günü dünya borsalarının önemli bir kısmı Paskalya tatili nedeniyle kapalıydı, bugün de İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın önemli bir kısmı tatil. Bu hafta takip edeceğimiz en önemli gelişme, Perşembe günü gerçekleşecek IMF Bahar toplantısı olacak.

Gece Bülteni: ‘Ana Gündem Kar Sezonuna Dönüyor…’

Cuma günü dünya borsalarının önemli bir kısmı Paskalya tatili nedeniyle kapalıydı, bugün de İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın önemli bir kısmı tatil olacak. Bu hafta takip edeceğimiz en önemli gelişme, Perşembe günü gerçekleşecek IMF Bahar toplantısı olacak. Toplantıda Fed Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde başta olmak üzere diğer önemli merkez bankası başkanları konuşma gerçekleştirecek. Gelişmiş merkez bankalarının genel ekonomiye bakışı ve yüksek enflasyonla mücadeleye yönelik değerlendirmeleri tahvil piyasaları ve borsalar üzerinde etkili olacaktır.

Bu sezon ilk çeyrek finansalların; pandemi sonrasında normalleşme ve enflasyonist etki ile güçlü ciro artışı gerçekleştirmesi, maliyet artışlarının fiyatlara yansıtılması ile karlılıkların güçlü seyretmesi bekleniyor. Merkez bankalarının agresif bir sıkılaştırma ihtimali fiyatlara girmesine karşılık, kar beklentileri fiyatlara yansımadı. Önemli ekonomik verilerin geride kalması, piyasaların odağını kar sezonuna çevirmesini sağlayabilir. Bu hafta; artan tahvil ve mortgage faizlerinin ABD konut satışlarına etkileri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Euro Bölgesi ve İngiltere’nin PMI verileri takip edilecek. TCMB geçen hafta faiz kararı notunda yer alan makro ihtiyati tedbirleri açıklamaya başladı. İhracat bedellerinden bozdurulması gereken tutarlar %25’den %40’a çıktı, ihracat bedeli içerisine turizm gibi hizmet gelirleri dahil edildi. TCMB’den bu haftada yeni adımlar beklenebilir.

Dolar/TL 14.70’e yönelebilir

Dolar/TL, Cuma günü 14,57-14,64 aralığında hareket etti ve bir önceki işlem gününe göre %0,22 yükselişle kapattı. 5 günlük üssel ortalaması 14,63 ve 20 günlük üssel ortalaması 14,63 olup, ortalama kesişimlerine göre Tl lehine pozitif bir görünümü işaret etmektedir. Trend göstergesi alım yönünde hareket ederken, kısa vadeli ana destek 14,63 üzerinde kapanışlar yeniden 14.70’e yükseliş başlatabilir.

Paskalya hacmi vurdu, momentumu etkilemedi

Bankacılık sektörünün geçen haftanın son iki günü toparlaması ile geçen hafta rekor seviyeden kapanış gerçekleşti. Borsa İstanbul geçen hafta %4,22 oranında arttı ve Nisan ayının ilk iki haftalık yükselişi %11.69’a ulaştı, yıl başından bu yana artış ise %34.28 oldu. Bugünde Paskalya nedeniyle İngiltere’nin kapalı olması işlem hacminin düşük kalmasına neden olabilir. Bu hafta 2600’de bulunan dolar bazlı direnç hedeflenebilir.

BIST30 Nisan ayı kontratı 2793 seviyesinden güne düşüşle başladı, gün içinde en düşük 2785, en yüksek 2820 seviyesinden işlem görürken günü %0,55 yükselişle 2811 seviyesinden tamamladı. Kapanış spot fiyatın %0,85, teorik fiyatın %0,78 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi 714 artışla 464.086 oldu. Bugün 2805   pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 2840 ve 2860, destek seviyelerimiz 2791 ve 2771.

Dolar/TL Nisan ayı kontratı 14,71 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 14,64, en yüksek 14,72 seviyesinden işlem görürken günü %-0,07 düşüşle 14,69 seviyesinden tamamladı. Kapanış teorik fiyatın %-0,05 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi -17.930 düşüşle 1.126.173 oldu. Bugün 14,69  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 14,77 ve 14,81, destek seviyelerimiz 14,65 ve 14,60.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler