Sosyal Medya

Ekonomi

ForeksHaber anketi: 2022 Sanayi üretiminde rota ne yönde?

Ekonomistlerin 2022 yılı Ekim ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ve arındırılmamış yıllık sanayi üretimi medyan tahmini yüzde 0,1 artış…

ForeksHaber anketi: 2022 Sanayi üretiminde rota ne yönde?

Ekonomistlerin 2022 yılı Ekim ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ve arındırılmamış yıllık sanayi üretimi medyan tahmini yüzde 0,1 artış yönünde oluştu.

ForeksHaber’in 9 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, yıllık sanayi üretimi için ortalama tahminler takvim etkisinden arındırılmış veride yüzde 0,2 düşüş, arındırılmamış veride ise yüzde 0,0 yönünde gerçekleşti.

Arındırılmış yıllık veride en yüksek ve en düşük tahminler sırasıyla yüzde 1,0 artış ve yüzde 1,9 düşüş yönünde oluşurken, arındırılmamış veride ise beklenti aralığı yüzde 2,2 artış ila yüzde 2,3 düşüş olarak gerçekleşti.

Eylül ayında yıllık bazda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 3,3 artış beklenirken, yüzde 1,6 düşüş yönünde açıklanmış, yüzde 2,3 artması beklenen arındırılmamış sanayi üretiminde ise yüzde 0,4 oranında artış kaydedilmişti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış aylık sanayi üretimi medyan beklentisi ise yüzde -0,5 oldu. Aylık veride ortalama tahmin 0,4 düşüş yönünde gerçekleşirken, en yüksek ve en düşük tahminler yüzde +0,8 ve yüzde -1,7 seviyesinde oluştu.

2022 yılı Ekim ayı sanayi üretimi rakamı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 13 Aralık Salı günü saat 10:00’da açıklanacak.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler