Sosyal Medya

Piyasa

ALB Yatırım: ‘Avrupa’da Enflasyon Riski Artıyor’

Faiz uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan ECB, faiz oranlarını artırmaya başlamadan önce tahvil alım programlarını durduracağını belirtti...

ALB Yatırım: ‘Avrupa’da Enflasyon Riski Artıyor’

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bugün gerçekleştirdiği nisan ayı toplantısında faiz oranlarını değiştirmeden sabit bıraktı. Faiz uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan ECB, faiz oranlarını artırmaya başlamadan önce tahvil alım programlarını durduracağını belirtti.

Yayımlanan karar metninde ve ECB’den yapılan açıklamada, “Enflasyon önemli ölçüde arttı ve önümüzdeki aylarda, özellikle enerji maliyetlerindeki keskin artış nedeniyle yüksek kalmaya devam edecek” denildi. Ayrıca “Yönetim Konseyi, ECB’nin fiyat istikrarını sürdürme ve finansal istikrarın korunmasına katkıda bulunma görevini yerine getirmek için gereken her türlü eylemi yapacaktır” ifadelerine yer verildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), son açıklanan makro ekonomik verilerin net varlık alımlarını üçüncü çeyrekte sona ereceği beklentisini güçlendirdiğini söyledi. Fakat net varlık alımlarını üçüncü çeyrekte sona ereceği beklentisini bu üç aylık dönem içinde erken mi yoksa daha sonra mı olacağı belirtilmedi.

Enflasyon Riski Artıyor

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, Ukrayna’daki savaş nedeniyle büyüme görünümüne yönelik aşağı yönlü risklerin önemli ölçüde arttığını, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin ise arttığını söyledi. Esneklik kavramına tekrar tekrar atıfta bulunan Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde gerektiğinde yeni araçların kısa sürede hazırlanabileceğini söyledi.

Emre ÇAYIRLI
ALB Yatırım Araştırma Müdürü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ALB Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler