Sosyal Medya

Ekonomi

Kabine: Asgari ücrete zam var, NATO sonrası açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Asgari ücret konusunuda en kısa sürede emekçilerimizle müjdeyi paylaşmayı umut ediyoruz” dedi. Suriye’ye…

Kabine: Asgari ücrete zam var, NATO sonrası açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Asgari ücret konusunuda en kısa sürede emekçilerimizle müjdeyi paylaşmayı umut ediyoruz” dedi.

Suriye’ye harekat:

Bize yöneltilen tenkitlerin eksikliklerimizden değil, Türkiye’nin uluslararası taahhütlerine bağlı olarak kendi istikametinde yürümesinden kaynaklandığını biliyoruz. Bizi hedeflerimizden uzaklaştırma çabalarının beyhude olduğunun altını çizmek istiyorum. Yaşadıklarımızdan çıkardığımız dersler ışığında azimle yolumuza devam edeceğiz. Sınır ötesi harekatlarımız, kriziler konusunda sergilediğimiz dengeli, tutarlı tavır gibi… Yeni harekatlara başlayacağız.

Akdeniz ve Ege konusunda gereken adımları atmaktan asla çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Pek çok coğrafyada kardeşlerimize destek olmak için attığımız adımlara devam ediyoruz.

Suriye’de hazırlıklar bitince harekatlara başlayacağız.

NATO zirvesi-Veto sinyali

Yarın İspanya’ya NATO Zirvesi’ne gideceğiz. PKK-YPG konusunda sergilenen riyakarlığı muhattaplarımızın yüzüne belgeleri ve görüntüleri ile ileteceğiz. Bu tablo değişmeden Türkiye’den olumlu bir yaklaşım sergilenmesini beklemesinler.

Enflasyon: Rahatlama 2023 Şubat’a

Enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Özellikle enflasyondaki yükselişin yükünü bir müddet daha çekeceğiz. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz.

Bizim hükümete geldiğimiz 2022 yılında toplanan her 100 liranın 86’sı faize gidiyordu. Bugün toplanan 100 liranın 15 lirası faiz ödemesinde kullanılmaktadır. Hakikat budur.

2023’ün Şubat-Mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz seviyeye çekmiş olacağız. Bu noktaya ulaştıktan sonra işimiz daha kolaydır.

Buradan, TBMM’ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin, Genel Kurul’daki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.

Asgari ücret: Zam olacak, .alışmalar devam ediyor

Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Bakanlığımız belli sayıya göre işçi çalıştıran işletmeleri gözeten şekilde bir düzenleme yapacaktır. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz.

Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. İnşallah bu konuda müjdeli bir haberi en kısa sürede paylaşmayı ümit ediyoruz. Kamu çalışanlarına ve emeklilere enflasyon farklarını zaten vereceğiz.

Talimat verdim, çalışma hafta sonuna kadar bitecek.

Temmuz ayı memur maaşlarını Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz’da zamlı haliyle ödeneceğini de ifade etmek istiyorum.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler