Sosyal Medya

Döviz

Hayaldi gerçek oldu: İstanbul’da bazı semtlerde ekmek 5 TL’ye çıkıyor- Bir yılda yüzde 150 zam!

Yarından itibaren İstanbul’un Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir ilçelerinde 240 gram ekmeğin fiyatının 5 TL’ye çıkması bekleniyor. Sözcü’den Gamze Bal’ın haberine…

Hayaldi gerçek oldu: İstanbul’da bazı semtlerde ekmek 5 TL’ye çıkıyor- Bir yılda yüzde 150 zam!

Yarından itibaren İstanbul’un Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir ilçelerinde 240 gram ekmeğin fiyatının 5 TL’ye çıkması bekleniyor.

Sözcü’den Gamze Bal’ın haberine göre, konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) 12 No’lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, “Bugün itibarıyla henüz uygulamaya alan yok ama yarından itibaren Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’deki fırıncılar ekmeği 5 liradan satacak” dedi.

Istanbul Fırıncılar Odası başkanı Erdoğan Çetin ise, “Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor. 210 gram ekmeğin 4 liraya çıkmasını onaylayan resmi tarife Temmuz’da çıkınca, 250 gram ekmeğin 5 TL’den satılması resmi olarak da mümkün olacak” diye konuştu.

BİR YILDA YÜZDE 150 ZAM

2021’in Kasım ayında İstanbul genelinde 230 gram ekmeğin fiyatı 2,5 TL olarak kaydedilmişti. Uygulanan resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 TL iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 lirayı aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

Birgün

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler