Sosyal Medya

Ekonomi

FT: Lüks haline gelen meyve Erdoğan’ın yeniden seçilmesine tehdit

İngiliz Financial Times gazetesi, “Erdoğan’ın Türkiye’sinde meyve artık lüks oldu ve enflasyon onun yeniden seçilmesini tehdit ediyor” başlığıyla yayınladığı makalede,…

FT: Lüks haline gelen meyve Erdoğan’ın yeniden seçilmesine tehdit

İngiliz Financial Times gazetesi, “Erdoğan’ın Türkiye’sinde meyve artık lüks oldu ve enflasyon onun yeniden seçilmesini tehdit ediyor” başlığıyla yayınladığı makalede, “Cumhurbaşkanının seçenekleri tükendi ve bu durum muhalif partilerinin elini güçlendiriyor” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, uluslararası basının gündeminde ön sıralarda yer almaya devam ediyor. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, “Erdoğan’ın Türkiye’sinde meyve artık lüks oldu ve enflasyon onun yeniden seçilmesini tehdit ediyor” başlığıyla yayınladığı makalede, “Cumhurbaşkanının seçenekleri tükendi ve bu durum muhalif partilerinin elini güçlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

Laura Pitel imzasıyla yayınlanan makalede, Erdoğan’ın ekonomi politikası açısından geleneksel kabul edilmiş hamleleri yapmak yerine başka bir yolu tercih ettiğini ve bu durumun enflasyonu tetikledi belirtilerek, vatandaşların tepkilerine de yer verildi. Ankara’nın Keçiören bölgesinde alışveriş yapan, memur olduğu için adını vermek istemeyen bir memur “Meyvelerin yanına yaklaşamıyorum. Eskiden temel bir ihtiyaçtı, çocuklar için vitamin deposuydu fakat artık lüks oldu” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler