Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan: Gıda fiyatlarında indirim “öyle veya böyle” gerçekleşecek

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Erdoğan, bir klasik olarak yurtdışı gezisi dönüşünde uçağındaki basın temsilcilerine açıklamalar yaptı. Son günlerin sıcak…

Erdoğan: Gıda fiyatlarında indirim “öyle veya böyle” gerçekleşecek

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Erdoğan, bir klasik olarak yurtdışı gezisi dönüşünde uçağındaki basın temsilcilerine açıklamalar yaptı.

Son günlerin sıcak konusu gıda fiyatları ve elektrik faturalarına değinen Erdoğan, KDV indiriminin fiyatlara yansımadığı eleştirilerine yanıt verdi.  Cumhurbaşkanı “Fiyatlar belli oranlarda geri gelmiş görünüyor. Öyle veya böyle inecek” dedi. “Öyle veya böyle” açıklamasından “telkin” ve enflasyonla savaş TİM’lerinin devreye gireceğini anlamak mümkün, keza KDV indirimi enflasyonla mücadele olmayınca artan maliyet baskıları arasında kayboluyor.

6 muhalefet liderinin bir araya gelmesini “manidar” olarak nitelendiren Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletin kendisi getirdi, bunu kabul etmeyenler millet iradesine saygısızlık yapıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından göze çarpanlar şöyle:

Gıda fiyatları-KDV indirimi: Öyle veya böyle inecek. Ben tabii Hazine ve Maliye Bakanımıza “Süratle bunların üzerine gitmeniz gerekiyor” dedim. Onların patronlarıyla da bizzat Nureddin Bey görüşmek suretiyle bunların üzerine gitmeye ve bir de bunları teftişe devam edeceğiz. … “Biz nasıl KDV’yi 7 puan indirdiysek, buna ek olarak sizden de burada en az yüzde 7 fiyat indirimi bekliyoruz” dedik. …devam etmezse biz bunların üzerine çok farklı bir şekilde gideceğiz. Bir defa vatandaşımızı bunlara ezdirmeyeceğiz. Bunların üzerine üzerine gideceğiz. Böylece meyveydi, sebzeydi, hububattı, yumurtaydı, süt ve süt mamulleriydi aklınıza ne gelirse, tüm temel gıda ürünlerinde gerekli olanı yapacağız. Şurada 1-2 ay içerisinde bu rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz.

6 muhalefet lideri toplantısı:  …bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza. Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir şey çıkmaz. … gerek elektrik konusunda gerek diğer konularda, bunların hiçbirine biz vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz ve vatandaşlarımızla geleceğe yönelik adımlarımızı kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz.

Elektrik faturaları: … bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız hazırlıklarını yapıyor. İnşallah Kabine Toplantısında etraflıca görüşeceğiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız.

Çeşitli

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler