Sosyal Medya

Genel

Çavuşoğlu: “Suriye için kalıcı çözüm siyasi çözümdür”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye’de ‘muhalefet ile rejimin barıştırılması’…

Çavuşoğlu: “Suriye için kalıcı çözüm siyasi çözümdür”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye’de ‘muhalefet ile rejimin barıştırılması’ iddiası için söylediği sözlerle ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, “Barıştırma’ değil de ‘uzlaştırma’ kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı.” dedi. “Suriye’de kalıcı çözüm siyasi çözümdür” diyen Çavuşoğlu, muhalefetin rejimle temas kurması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevic ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Suriye’de muhalefet ile rejimin barıştırılması iddiası için “’Barıştırma’ değil de ‘uzlaştırma’ kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Rejim siyasi çözüme inanmıyor, askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür.” dedi.

Çavuşoğlu, “Çarpıtanların kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır.” ifadelerini kullandı.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler