Sosyal Medya

Genel

Aksoy Araştırma’dan sunum: “Alevi” Kılıçdaroğlu Erdoğan’a kaç puan fark atıyor?

Gazeteci İsmail Saymaz, Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy’un geçen cuma yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında CHP’lilere sunum yaptığını, sunumu Kemal Kılıçdaroğlu’nun…

Aksoy Araştırma’dan sunum: “Alevi” Kılıçdaroğlu Erdoğan’a kaç puan fark atıyor?

Gazeteci İsmail Saymaz, Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy’un geçen cuma yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında CHP’lilere sunum yaptığını, sunumu Kemal Kılıçdaroğlu’nun da izlediğini söyledi.

Sunumda öne çıkan verileri Halk Tv’deki köşesinde paylaşan Saymaz, “Alevi cumhurbaşkanı adayına oy verir miydiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 33,8’inin “Kesinlikle verirdim” dediğini belirtti.

Yüzde 22,3’ünün “Veririm” dediğini aktaran Saymaz toplam oranın yüzde 56,1 olduğunu ifade etti.

Saymaz, yüzde 17,8’inin “kesinlikle vermeyeceğini”, yüzde 5,8’inin ise “vermeyeceğini” söylediğini, kararsızların ise yüzde 20,3’de kaldığını aktardı.

Ankete göre AK Partililerin yüzde 40,9’u Alevi bir adaya oy vermeyeceğini söyledi.

Bu oran İYİ Parti seçmeninde yüzde 25 oldu.

MHP’lilerin de yüzde 24,6’sı Alevi bir adaya oy vermeyeceğini belirtti.

Saymaz, “Aksoy, sunumunda, Türkiye’de Alevi karşıtlığının öteden beri var olduğunu ancak kitleselleşemediğini, buna karşın hegemonyasının toplumsal karşılığından yüksek olduğunu ifade etti” diye yazdı.

Ankete göre “Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda kime oy verirsiniz?” sorusuna katılımcılardan yüzde 53,6’sı Kemal Kılıçdaroğlu cevabı verdi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı 46,4 olurken iki lider arasındaki fark yüzde 7,2 olarak belirlendi. Kararsızlar hesap edilmezse ise bu oranın 5.1 olduğu ifade edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda HDP seçmeninin yüzde 100’ü Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtti. Bu oranın CHP’lilerin de üzerinde olduğuna dikkat çeken Saymaz, “Çünkü CHP’liler yüzde 3,4 fire veriyor” dedi.

Ankete göre İyi Partililerin yüzde 8,7’si ise Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor.

MHP’lilerin yüzde 35,3’ü ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtiyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler