Sosyal Medya

Döviz

ABD, Rusya’nın borç ödemelerini engellemeye hazırlanıyor, temerrüt olasılığını artırıyor

Biden yönetimi, Rusya’nın önümüzdeki hafta sona erecek ABD tahvil sahiplerine ödeme yapma kabiliyetini tamamen engellemeye hazırlanıyor ve bu da Moskova’yı…

ABD, Rusya’nın borç ödemelerini engellemeye hazırlanıyor, temerrüt olasılığını artırıyor

Biden yönetimi, Rusya’nın önümüzdeki hafta sona erecek ABD tahvil sahiplerine ödeme yapma kabiliyetini tamamen engellemeye hazırlanıyor ve bu da Moskova’yı temerrüdün eşiğine yaklaştırabilecek bir hareket.

Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi’nden konuya aşina olan kişilere göre, 25 Mayıs’ta sona erecek genel bir lisansın sona ermesine izin vermesi bekleniyor. ABD’nin şubat ayında Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya yaptırım uygulamasından kısa bir süre sonra yayınlanan feragatname, Moskova’ya yatırımcılara ödeme yapmaya devam etmesi için yer açtı ve devlet borcundaki temerrüdü önlemesine yardımcı oldu.

Bazı Hazine yetkilileri, Rusya’nın borcunu ödemesine izin vermenin, kasasını daha da boşaltacağını ve aksi takdirde Ukrayna’daki silahlara ve askeri operasyonlara harcanacak kaynakları yönlendireceğini özel olarak savunmuştu. Ancak yönetim Moskova üzerindeki mali baskıyı sürdürmenin bir yolu olarak feragatnameyi uzatmaya karşı karar verdi.

Konuya aşina olan bir başka kişi, Hazine’nin nihai bir karar vermediğini söyledi. Beyaz Saray ve Hazine Bakanlığı’ndaki sözcülerin konuya yorum yapmadı.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler