Sosyal Medya

Döviz

ABD Dışişleri’nden Reuters’a açıklama: Washington, Suriye ve Irak’ta askeri hamleler konusunda endişelerini Ankara’ya bildirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ismi paylaşılmayan bir sözcü, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyine pazar günü düzenlediği hava harekatından sonra yaptığı açıklamalarda,…

ABD Dışişleri’nden Reuters’a açıklama: Washington, Suriye ve Irak’ta askeri hamleler konusunda endişelerini Ankara’ya bildirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ismi paylaşılmayan bir sözcü, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyine pazar günü düzenlediği hava harekatından sonra yaptığı açıklamalarda, “Bu tür operasyonların düzenlenmemesi konusunda çağrıda bulunduklarını” ifade etti.

Reuters’a açıklamalarda bulunan bir ABD Dışişleri sözcüsü, “Türkiye’ye böyle operasyonların düzenlenmemesi konusunda çağrıda bulunduk. Tıpkı Suriyeli partnerlerimizi saldırılara veya gerilimi artırmaya karşı uyardığımız gibi” dedi.

Sözcü, “Suriye’de istikrarı bozan askeri hamlelere veya Irak hükümetiyle koordinesiz Irak’ın egemenliğini ihlal eden askeri hamlelere karşıyız. Aynı zamanda Türkiye’nin güneyinde sivil ölümlere sebep olduğu belirtilen saldırılara da karşıyız” açıklamasında bulundu.

Dışişleri sözcüsü, Washington’ın Suriye’ye yapılacak bir askeri operasyonun IŞİD’le mücadele üzerindeki etkileri konusunda endişelerini Ankara’ya bildirdiğini de aktardı.

Dışişleri’nden resmi açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price‘ın ofisinden paylaşılan açıklamada da “ABD, Suriye ve Türkiye’de sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle içten taziyelerini ifade ediyor” denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: “Sivil hayatı korumak ve IŞİD’i yenme ortak hedefini desteklemek için Suriye’de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak’ın egemenliğini ihlal eden herhangi bir koordinasyonsuz askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz.”

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü altı kişinin hayatına mâl olan bombalı terör saldırısından altı gün sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) savaş uçaklarıyla cumartesi akşam (19 Kasım Cumartesi) Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’taki hedefleri vurmasının ardından Türkiye iki gün boyunca roketli saldırılara hedef oldu. AA’nın edindiği bilgilere göre; son olarak dün (21 Kasım Pazartesi) Gaziantep’in Karkamış ilçesine YPG/PKK mensuplarınca Suriye’nin kuzeyinden 5 roket atıldı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 2’si ağır 10 kişi de yaralandı. Havanlı ve roketli saldırı sonucu birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü. Gaziantep’teki saldırının ardından Suriye’nin kuzeyinden atılan roketler, Kilis’te Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine isabet etti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler