Sosyal Medya

Piyasa

Wells Fargo stratejistleri uyardı: ABD hisse senetlerinde düşüş kapıda

Wells Fargo stratejistleri, Wall Street’in geçen yılki güçlü rallinin ardından daha sert bir seyir içinde olduğuna dair yapılan uyarılara katılarak,…

Wells Fargo stratejistleri uyardı: ABD hisse senetlerinde düşüş kapıda

Wells Fargo stratejistleri, Wall Street’in geçen yılki güçlü rallinin ardından daha sert bir seyir içinde olduğuna dair yapılan uyarılara katılarak, ABD hisse senedi yatırımcılarının önümüzdeki aylarda fiyat düzeltmelerine hazırlıklı olması gerektiğini belirttiler.

Well Fargo 2022 için tahminlerinde “Yavaşlayan büyüme, şahinleşen Fed politikaları, yüksek fiyatlandırma ve uzun vadeli ABD büyümesinin iyileşmediğine dair inanç kombinasyonu, çoklu sıkıştırmayı tetikliyor ve boğa piyasası beklentilerini hayal kırıklığına uğratıyor. Fiyatlandırma gücü azaldıkça marjlar zirve yapıyor ve sonrasında talep normalleşiyor” dedi. Wells Fargo, Kongre’nin kontrolünü Cumhuriyetçilere devredeceğini tahmin ettikleri ara seçimlerde bir düşüşün ardından S&P 500 için yıl sonu rallisi olacağını tahmin ediyor.

Christopher P. Harvey liderliğindeki stratejistler, S&P 500 Endeksi’nde yaz ayına kadar %10’luk bir düşüş tahmininde bulunarak, “Bu dalgalı hisse senedi piyasasında geri çekilmeler muhtemelen daha sık gerçekleşecek. Nihayetinde, bükülen ama kırılmayan piyasa zihniyeti 2022’de yatırımcıları başarısızlığa uğratacak” yorumu yaptı.

ABD hisse senetleri, geçen yıl %27’lik benzeri görülmemiş bir ralli sonrasında rekor seviyelere yakın işlem görüyor. Goldman Sachs’den BlackRock’a kadar tüm stratejistler, bir yandan Fed finansal destek için frene basmaya hazırlanırken, diğer yandan ekonomik toparlanmanın zirveye ulaşmış olmasına dair korkular artarken, bu yıl hisse senedi getirilerinin daha az olacağını öngörüyor. JPMorgan Chase, teknoloji hisselerinin üstün performansının düşmeye başlaması halinde ABD hisse senedi piyasasının “durabileceği” konusunda uyardı.

Invesco küresel piyasa stratejisti Kristina Hooper bu ayın başlarında yaptığı açıklamada konu ile ilgili, “2022’nin ilk yarısında ABD borsasında düzeltmeler olması muhtemel, ancak nispeten hızlı bir toparlanma bekliyorum” dedi.

 

finance.yahoo.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler