Sosyal Medya

Piyasa

Nebati: Enflasyon düşecek, yıl sonu hissetmeye başlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “2. Türkiye Çiftçi Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, doların tarihi zirvesinin ardından yüzde 80’e dayanan enflasyona…

Nebati: Enflasyon düşecek, yıl sonu hissetmeye başlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “2. Türkiye Çiftçi Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, doların tarihi zirvesinin ardından yüzde 80’e dayanan enflasyona dair ilginç bir değerlendirmede bulundu. Nebati “Ekonomide durgunluğa yer vermeden vatandaşların alım gücünü artırmaya yönelik mücadeleyi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net şekilde hissetmeye başlayacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sabah Gazetesi tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı himayesinde, Turkuvaz Medya Merkezi’nde düzenlenen “2. Türkiye Çiftçi Zirvesi”ne katılarak konuşma yaptı.

Mart ayında MÜSİAD’ın iftar programına katılan Bakan Nebati, burada yaptığı konuşmada, “Enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor. Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak” demişti.

TÜİK’in açıkladığı son enflasyon verilerine göre; Türkiye’de enflasyon her geçen gün artıyor. Dolar/TL ise, an itibarıyla 18,46 seviyesiyle tarihi zirveyi gördü.

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler