Sosyal Medya

Borsa

İnanılmaz ama gerçek: Halkbank’tan hisse geri alımı – aracı kurumları kurtarmak için cebimize girdiler yine

Borsa İstanbul’da sert satışlarla oluşan teminat sorunlarının ardından Takasbank VİOP’ta risk parametrelerini güncelledi. Söz konusu adımın ardından bankacılık endeksinde toparlanma yaşandı. BIST 100…

İnanılmaz ama gerçek: Halkbank’tan hisse geri alımı – aracı kurumları kurtarmak için cebimize girdiler yine

Borsa İstanbul’da sert satışlarla oluşan teminat sorunlarının ardından Takasbank VİOP’ta risk parametrelerini güncelledi. Söz konusu adımın ardından bankacılık endeksinde toparlanma yaşandı. BIST 100 günü 2,44 değer kazancıyla 3.277 puandan tamamlarken, bankacılık endeksi yüzde 3,02 yükseldi.

Bu arada Halkbank’tan hisse geri alım hamlesi geldi. Halkbank aktif olan hisse geri alım programı çerçevesinde 20 Eylül tarihinde 8,85 milyon lotluk hisse geri alımı gerçekleştirdi. Hisse alımları 8,06-8,58 TL fiyat aralığından gerçekleşti.

Halkbank’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirime göre; banka aktif olan hisse geri alım programı çerçevesinde 20 Eylül’de toplamda 8,85 milyon lotluk hisse geri alımı gerçekleştirdi. Bankanın bu alımlarının toplam karşılığı 38 milyon TL olarak kaydedildi.

Bankanın hisseleri güne 8,76 TL’den başlamış, gün içinde en düşük seviye 8,06; en yüksek seviye ise 8,92 olarak kaydedilmişti. Bankanın hisseleri günü yüzde 6,03 düşüşle 8,41 seviyesinden tamamladı.

Bugün gerçekleşen hisse geri alımlarında en yüklü alım 4,02 milyon lotla 8,06 TL seviyesinden gerçekleşti.

Kerim Rota: Bugün bu kararı aldıranlar mutlaka hesap verecek

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota “İşler planlandıkları gibi gitse siyasilerin desteğiyle birileri servetine servet katacaktı. Hisse aylarca 5 TL’den işlem görürken geri alım kararı almayan banka, bugün 8.5 TL’den alarak batan birilerine hayat öpücüğü veriyor. Bugün bu kararı aldıranlar mutlaka hesap verecek.” diye açıklanan kararı yorumladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler