Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Şirket Karları Kısa Vadede Yönü Belirler…’

Çin’in 4. çeyrek büyümesi beklentileri aşmasına rağmen; pandemi nedeniyle alınan sıkı tedbirler, emlak sektöründe sorunlar ve iç talebin zayıflığı ile büyüme hızı yavaşladı...

Gece Bülteni: ‘Şirket Karları Kısa Vadede Yönü Belirler…’

Çin’in 4. çeyrek büyümesi beklentileri aşmasına rağmen; pandemi nedeniyle alınan sıkı tedbirler, emlak sektöründe sorunlar ve iç talebin zayıflığı ile büyüme hızı yavaşladı. Goldman Sachs 2022 Çin büyüme tahminini %4.8’den %4.3’e indirdi, Çin’in 2021’deki büyümesinin yarısı kadar büyüyeceğine yönelik beklentiler arttı.

Çin Merkez Bankası’nın orta vadeli kredi faizi oranını Nisan 2020’den bu yana ilk kez düşürmesi, Çin otoritelerinin büyümeye yönelik endişelerini ortaya koyuyor. ABD piyasalarının kapalı olduğu haftanın ilk gününde yurt dışı piyasalar, Çin’in büyümesinden çok şirket karları ve haberleri fiyatladılar. Cuma günü %1 düşen Euro Stoxx 600 endeksi yeni haftaya %0.8 yükselerek başladı. Haftanın geri kalanında da şirket karlarının belirleyici olmasını bekliyoruz.

Dolar/TL’de 13.40 ve 13.30 destekleri test ediliyor

Cuma günü yükselen dolar endeksi yeni haftaya da yükselerek başladı. Geçen hafta yaşanan kayıpların geri alınması için 95.35 seviyesinin geçilmesi gerekiyor, aksi halde yükseliş sadece tepki niteliğinde kalacaktır. FED üyeleri gelecek hafta faiz kararı toplantısı nedeniyle suskun döneme girdi, ABD’de haftanın genelinde önemli bir veri akışı bulunmuyor. Dolar endeksinin geçen hafta kayıpları ile Dolar/TL’de destek arayışı başlamıştı. 13.40 ve 13.30 destekleri kısa vadede oldukça önemli destek noktalarıdır. 13.30 desteği kırılması 12.60’a gerilemeye neden olabilir. 13.30-14.00 bandı kısa vadeli mevcut dalgalanma bandımızdır.

BIST100’e banka desteği

Dövizin TL’ye dönüşüm oranına göre %1,5 komisyon alınmasının, %10 ve %20 dilimler için sırasıyla 15 Nisan ve 8 Temmuz’a ötelenmesi bankacılık endeksini %2.70 oranında yükseltti. Halkbank’ın ABD’de görülen davasının ötelenmesi kamu bankalarını ve iştiraklerini olumlu yönde destekledi. BIST100 dünkü kapanışı ile 2068 üzerinde üç gün üst üste kapanış yaptı, 5 günlük ortalaması da 2066’ya yükseldi. Yükseliş devam etmesine karşın momentumda azalma görünüyor. TL’nin sepete karşı değer kazanımı, sınai hisselerde dün eksi kapanışa neden oldu. TL değer kazanırken; bankalar yükselişe destek olurken, sınailer köstek olmakta ve sonuçta piyasada momentum kaybı yaşanmaktadır. 2068 desteğinin üzerinde hisse bazlı hareketlerin etkili olmasını bekliyoruz.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

Ortalamalar ve kanal desteği yükseliyor ama 2410 direnci bir türlü geçilemiyor. Cuma günü kanal desteğinden güçlü alımlar etkili olmuştu, dünkü yatay seyir ile kanal desteği 2371’e yükseldi. 2371-2410 arasında sıkışma, yükselen trend içerisinde yeni bir yükseliş dalgasına ya da trendin sonlanmasına neden olabilir. 2410 direncinin geçilememesi trendin zayıflığı gösteriyor. 2410 direncinin kırılması yükselen trendin devamının onaylanması anlamına gelecektir.

Şubat vadeli Dolar/TL

RSI ve MACD göstergesi satım bölgesinde gerilemeyi sürdürürken 13.71’de bulunan yatay ana destek seviyesi test edilmeye başladı. Ortalamalar 14.02’den gerileyerek ilerleyen günlerde satış baskısını artıracaktır. 13.71 desteğinin kırılması trendi TL lehine çevirecektir, 14.02 direnci kırılması ise satış baskısının kırılmasını sağlayacaktır. Trend içi stop seviyesi 13.71’dir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler