Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Liralaşma…’

TCMB, geçen yıl gerçekleşemeyen enflasyon hedefi nedeniyle Hükümet’e yazılı bir açıklamada bulundu. Yazılı açıklamada enflasyonla mücadelede liralaşma asli bir unsur olacağı belirtildi...

Gece Bülteni: ‘Liralaşma…’

TCMB, geçen yıl gerçekleşemeyen enflasyon hedefi nedeniyle Hükümet’e yazılı bir açıklamada bulundu. Yazılı açıklamada enflasyonla mücadelede liralaşma asli bir unsur olacağı belirtildi. Liralaşmanın üç kanalla gerçekleşeceği sunuldu; kur korumalı mevduatlar ile Türk lirası tasarrufun teşvik edilmesi, TCMB’nin toplam fonlamasında swapın payının azaltılması, cari dengeyi destekleyen ve döviz kazandırıcı sektörlere yönelik fonlama ihtiyaçlarının uygun vadelerle lira cinsinden karşılanması olarak sıralandı.

TCMB enflasyon ile mücadelede politika faizine yer vermediği dikkat çekti. Sadece kur korumalı mevduatın alternatiflerine göre geride kalmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Dün Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60 milyar TL’lik 3 ayrı kredi kefalet paketi hazırladıklarını açıkladı. 3 ayrı kredi paketi ile işletme sermayesi, ihracat ve yatırımlar desteklenecek. Elektrik faturalarında kademeli fiyatlamada, yüksek tarifeye geçiş limiti 150 kilovatsaatten 210 kilovatsaate çıkarıldı. Elektrik fiyatlarında düzenleme, Şubat ayında sınırlı olsa da bir iyileşme sağlayacaktır.

Dolar/TL destekleri zorluyor

Geçen hafta dolar endeksinde yaşanan yükselişe ve yurt dışında volatiliteye rağmen, Dolar/TL’de yatay seyir bozulmamıştı. Dün dolar endeksinde düzeltme yaşanması ve volatilitenin gerilemesi ile Dolar/TL son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. Euro ve dolardan oluşan döviz sepeti, TL karşısında 4 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini test etti. TL’nin dünkü güçlenme sonrasında desteklere daha yakın seyretmesini, 13.30-13.50 aralığında denge bulmasını bekliyoruz.

Banka bilançoları belirleyici olacak

Geçen hafta Arçelik ile 2021’in son çeyrek finansalları açıklanmaya başlanmıştı. Bugün Akbank, yarın Garanti Bankası, Perşembe günü Yapı Kredi Bankası ve Tofaş Oto karlarını açıklayacak. BIST100 banka bilançolarının ön plana çıkacağı haftaya, bankaların öncülüğünde yükselişle başladı. Bankaların güçlü açıklanması beklenen kar rakamları yanında 2022 yılı hedeflerinin de güçlü bildirilmesi, BIST100’ün bu hafta 2068’i bir kere daha test etmesini sağlayabilir. Bu hafta, bilanço fiyatlamaları 1987-2068 aralığında gerçekleşebilir.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

Düşen kanal direnci bugün 2243’den gerilerken, 20 günlük kırmızı ortalama 2247’de direnç konumunu sürdürmektedir. Son 3 gündür yatay seyir ile birlikte ana dirençler fiyatlara yaklaşmıştır. 2243 direnci bir kez daha satış üretmesi durumunda 2205 desteğine geri çekilme görebiliriz. 2243 üzerinde kapanışlarda düşen kanal kırılacağı için satış baskısı azalır ve 2284 direnci denenebilir. Beklentimiz 2243’ün gün içerisinde kırılması 2284’ün test edilmesidir, yönü ise kapanış seviyesi belirleyecektir. Destek seviyelerimiz 2205 ve 2159, direnç seviyelerimiz 2243 ve 2284’dür.

Şubat vadeli Dolar/TL

Dün 13.435 ile vade içi en düşük seviye görüldü, diplerin yenilenmiş olması ile TL lehine görünüm yeniden ağır basmaya başladı. Ana trendin 13.46-13.91 aralığında oluşmasını, 13.72’den gerileyen ortalamaların ise ara direnç olmasını bekliyoruz . Kısa vadede 13.46-13.72 aralığı etkili olabilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler