Sosyal Medya

Borsa

Bybit: ‘Bitcoin 17 bin dolar seviyesinde işlem görüyor…’

Bybit Global ekibi tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalarda yaşanan gelişmeler ve FED başkanının yapacağı konuşmanın piyasalar üzerindeki olası etkileri değerlendiriliyor...

Bybit: ‘Bitcoin 17 bin dolar seviyesinde işlem görüyor…’

Fed Başkanı Jerome Powell’ın, Çarşamba günü yapacağı konuşma öncesinde yatırımcıların temkinli ilerlemesiyle hisse senetleri Salı gününü düşüşle kapadı ve bu konuşma muhtemelen faiz artırımlarının hızını yavaşlatma beklentilerini pekiştirecek. En son gelişmelere rağmen Pazartesi günkü düşüşten sonra güçlü bir geri dönüş gerçekleştiren büyük kripto para birimleri ile Çarşamba günü erken saatlerde (Asya işlem saatleri) rallisini genişletiyor. Son zamanlardaki kriptoya özgü bulaşma ışığında ister uzun vadeli yuvarlanan korelasyonlar ister gün içi fiyat kalıpları olsun, Bitcoin ve ABD hisse senetleri arasındaki korelasyonlar önemli ölçüde azaldı. Bitcoin’İn ATH’sinden çekilmesi ve likiditesinin boşalması, fiyatı makroekonomik verilerdeki gelişmelere karşı daha az duyarlı hale geldiği için daha zayıf bir korelasyonun yapışkanlığına yol açmış olabilir. Ancak tarım dışı bordrolar ve Powell’ın bu haftaki konuşması, yapısal korelasyonların gerçekten yumuşayıp yumuşamadığına dair ipuçları verecek.

Bitcoin, son 24 saatte %4,4’lük bir sıçramanın ardından, bu yazının yazıldığı sırada 17 bin dolarda işlem görüyor. Bu direnç bölgesinin üzerinde başarılı bir kırılma, muhtemelen en büyük kripto para birimi için yeni bir momentum turu başlatacaktır. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum, aynı dönemde %7,6 yükseldikten sonra 1.200 doların üst bölgesinde el değiştiriyor.

Son yedi yıldaki bir dizi bükülme ve dönüşün ardından, Brezilya’nın alt meclisi nihayet ülkenin kripto para birimi sektörünün gözetimini artırmayı amaçlayan uzun zamandır beklenen bir kripto düzenleme yasa tasarısını onayladı. Tasarı, onay için görev süresi 31 Aralık 2022’de sona erecek olan giden Başkan Jair Bolsonaro’ya geçecek. Yönetmelik, sektörü hükümet tarafından atanan bir federal kurumun gözetimine tabi tutarken, dijital varlıkları ve hizmet sağlayıcılarını tanımlamaya hizmet ediyor. Ayrıca Bitcoin’i Güney Amerika ülkesinde bir ödeme aracı ve bir yatırım varlığı olarak kullanılabilecek dijital bir değer temsili olarak tanıyor. Hareket, FTX ve bağlı kurumların bu ayın başlarında çöküşüne bir yanıt. Brezilya, Chainalysis’in en son Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde en üst sıralarda yer alarak kripto pazarının beklentilerin üzerinde büyüme gösterdiği bir ülke.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler