Sosyal Medya

Ekonomi

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mayıs’ta yüzde 10,1 düştü

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 10,10 düşerek 49,06 değerini aldı Endeksin detaylarına bakıldığında,…

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mayıs’ta yüzde 10,1 düştü

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 10,10 düşerek 49,06 değerini aldı

Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin mevcut durum algısında, geleceğe ilişkin beklentilerinde ve tüketim eğiliminde bir gerileme görüldü.

Ağırlıklı olarak Fed toplantısı sonrası finansal piyasalarda yaşanan dalgalanma ve bunun özellikle döviz kurları ve faizler üzerine baskı oluşturması Tüketici Güvenindeki gerilemenin temel nedeni olurken hızlı enflasyonun yükselişini devam ettirmesi de gerilemenin bir diğer nedeni oldu. Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Endeksi bir önceki aya göre yüzde 15,18 gerileyerek 58,54 değerini aldı.

Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Endeksi ise yüzde 9,45 düşüş göstererek 36,91 oldu.

Tüketici güveni, son aylarda düşük seviyede ve kararsız olan seyrine devam ediyor. Mart ve Nisan aylarında hafif yükselme eğilimi gösteren tüketici güveni Mayıs ayında tekrar gerilemiş durumda.

 

bloomberght.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler