Sosyal Medya

AVAX

Beste Naz Süllü: “Madenci Maliyetlerine Yaklaşan Bitcoin Yükselemiyor”

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu...

Beste Naz Süllü: “Madenci Maliyetlerine Yaklaşan Bitcoin Yükselemiyor”

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler ışığında yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı;

Piyasalar Fed’in Çarşamba günü yaptığı 0,75 puanlık faiz artışı sonrası yön arayışında olsa da bu çaba ABD’de resesyon olasılığının masada olması nedeniyle rotanın aşağı devam etmesine neden oluyor. Son FOMC toplantısında yayımlanan projeksiyona göre de bu yılki büyümenin Mart ayındaki projeksiyona göre %2,8’den %1,7’ye yenilendiğini de unutmamak gerekir. Kontrollü küçülme eşliğinde faiz artırımlarının devam etmesi ve Temmuz ayında da 75bp faiz artırım beklentilerinin fiyatlanmasıyla piyasalar şu anlık için etkili bir yükseliş yönündeki tepkiye hazır değil. Kripto paralarda ise durum ve görünüm endekslere ve emtialara göre daha olumsuz görünüyor. LUNA vakası sonrası piyasadan çoğu kişi küserek ya da para kaybıyla ayrıldı. Mevcut durumda 20.000$ seviyesinde tutunmaya çalışan Bitcoin ve 890 milyar dolarlık piyasanın yükselebilmesi için fon girişlerin ihtiyacımız var. Ancak zincir üstü verilerde stablecoin girişleri çok cılız ve yatırımcıların kripto para alma iştahında olmadığını gösteriyor. Bunlara ek olarak HODL hesaplarına girişler de yavaşladı, bu durum bizlere düşen fiyatların alım iştahı yaratmadığını anlatıyor. Bu zamana kadar konuya hep talep yönlü yaklaşmıştık fakat 20.000$ seviyelerine kadar düşen Bitcoin’de bu fiyat seviyelerinde madencileri konuşmak gerekir. Teorik olarak ortalama madenci maliyetleri 18.500-19.000$ civarında bulunuyor. Fiyatların gerilemesi madencileri zarar ettirebilir ve azalan üretim daha da azalabilir. Bu hafta borsalara 2018’den bu yana ilk kez 60.000 civarı BTC gönderimi yapıldı. En son 2018 krizinde piyasa bu kadar panikledi. Madencilerin yoğun satışları devam ettiği için yükseliş yakın zamanda zor gözüküyor. Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; 20.200-23.150$ bandı aralığındaki kanalda yatay işlemlere devam ediyor. Ara direnç ve aynı zamanda kanal orta noktası olan 21.500$ seviyesi henüz kırılmasa da bu noktanın kırılması ikili dip ölçümüne göre %3’lük tepki şansı doğurabilir. stop loss konulması önemli olacaktır, görünüm zayıf.

 

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit Türkiye

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler