Sosyal Medya

Döviz

Döviz mevduatlarında azalma devam ediyor…

Merkez Bankası’nın son açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre ise yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı parite etkisinden arındırılmış olarak 28…

Döviz mevduatlarında azalma devam ediyor…

Merkez Bankası’nın son açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre ise yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı parite etkisinden arındırılmış olarak 28 Ocak haftasında 2 milyar 186 milyon dolar geriledi. Kur korumalı TL mevduat ürünün 21 Aralık’ta devreye girmesinin ardından son üç haftadır döviz mevduatında çözülme izleniyor.

Geçen hafta tüzel kişiler için de kur korumalı TL mevduatın devreye girmesinin etkisi verilerden izlenmekte. Gerçek kişilerin döviz mevduatı 1 milyar 427 milyon dolar azalırken tüzel kişilerin döviz mevduatındaki azalma 758 milyon dolar olarak açıklandı.

Vatandaşların döviz hesapları aralık ayının ortasında 238 milyar doları aşarak tarihi seviyelerini görmüştü. Kur korumalı mevduat kampanyalarının etkisiyle vatandaşların bankalardaki döviz hesaplarında bulunan tutar tarihi zirveye göre 10,7 milyar dolar aşağı geldi. Yıl sonuna göre bakıldığında ise döviz hesaplarındaki çözülme 9 milyar doların üzerinde.  Fakat merkez bankasının rezervlerinin aynı miktarda artmayışı kafa karıştırıcı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler