Sosyal Medya

Döviz

Avrupa Merkez Bankası acil toplanıyor!

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faizleri belirleyen yönetim kurulu, bugün tahvil piyasalarında son günlerde görülen satışları değerlendirmek üzere takvimde olmayan bir…

Avrupa Merkez Bankası acil toplanıyor!

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faizleri belirleyen yönetim kurulu, bugün tahvil piyasalarında son günlerde görülen satışları değerlendirmek üzere takvimde olmayan bir toplantı yapacak.

Açıklama ECB sözcüsü tarafından yapıldı. Sözcü “Yönetim Kurulu bugün mevcut piyasa koşullarını değerlendirmek üzere takvimde olmayan bir toplantı yapacak” dedi.

Duyuru, İtalya’nın 10 yıllık tahvil getirisinin bu hafta 2014’ten bu yana ilk kez %4’ün üzerine çıkmasının ardından geldi ve yatırımcıların ECB’nin borçlanma maliyetlerini artırabileceğine ve bölgenin en savunmasız üyelerinin tahvil getirilerini aynı anda kontrol altında tutabileceğine ikna olmadıklarına işaret etti.  Geçen hafta, ECB, temmuz ayında faiz oranlarını çeyrek puan artırmayı planladığını ve ardından yükselen fiyatlara karşı savaşırken iki ay sonra daha büyük bir artış yapmayı planladığını açıkladı. Kurum, on yıldan fazla bir süredir faizleri artırmadı.

Euro, toplantının açıklanmasının ardından dolar başına %0,6 kadar artarak 1,0475’e yükseldi.

Londra’daki Credit Agricole CIB stratejisti Valentin Marinov, “Euro’nun toparlandığı gerçeği, yatırımcıların Avrupa devlet tahvili piyasasını istikrara kavuşturmak için herhangi bir potansiyel müdahale hakkında daha fazla ayrıntı almayı umduklarını gösterebilir” dedi. “Euro-dolar çok yakın vadede 1,05’in üzerine çıkabilir.”

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler