Sosyal Medya

Para-banka-finans

Michael Kramer/Investing:  ABD’de 2 Yıllık Tahvil Faizinin Yaptığı Çıkışla Birlikte Hisseler Düşebilir

ABD faizlerinde yükseliş hisseler için kötü haber

Michael Kramer/Investing:  ABD’de 2 Yıllık Tahvil Faizinin Yaptığı Çıkışla Birlikte Hisseler Düşebilir

 

ABD 2 yıllık tahvil faizi FOMC toplantısının ardından %4’ün üzerine çıktı

2 yıllık faiz şimdi %4,5 civarına doğru ilerliyor olabilir

Bu durum borsada büyük bir oynaklığa yol açacaktır

ABD 2 yıllık Hazine tahvil faizleri, 21 Eylül’deki FOMC toplantısının ardından %4’ün üzerine çıktı ve bu durum henüz sona ermemiş olabilir. FOMC toplantısı birçok ayrıntıyı ortaya koydu ve 2022’nin geri kalanı ile 2023 için para politikasına yönelik potansiyel bir yol belirledi. Çizgi beklenenden daha şahindi ve 2 yıllık faiz oranının yakında %4,5 seviyesini aşmasının önü açıldı.

 

Faiz şu anda sadece Aralık 2023 Fed Funds Futures kontratını yakalama oyunu oynuyor. Ağustos ayının başından bu yana, faiz yaklaşık 20 baz puan daha düşük olarak Aralık kontratıyla neredeyse aynı seviyede hareket ediyor.

 

Eğer piyasa FOMC Ekonomik Tahminler Özeti’ne ve faizlerin gecelik Federal Fon faizinde %4,6’ya doğru gittiğine inanıyorsa, Aralık kontratlarının da zaman içinde %4,6 seviyesine yükselmesi gerekecektir. İki yıllık faiz ve Aralık kontratları arasındaki mevcut farka dayanarak, oran da %4,4 ila %4,5’e yaklaşmalıdır.

 

Teknik Kırılma

Teknik grafik de 2 yıllığın %4,15 civarındaki mevcut seviyelerinden daha da yukarı çıkabileceğini gösteriyor. Sadece bir teknik direnç seviyesi %4,25 civarında var ve 2 yıllık yaklaşık %4,65’e ulaşana kadar başka doğal bir direnç yok. Bu geniş direnç aralığının sebebi, 2007 yılında piyasanın artan resesyon riskini fiyatlamaya başlamasıyla oranların hızlı bir şekilde düşmesiydi.

 

Oynaklık Artışı

Kredi farkları genişledikçe, eğrinin ön ucunda yükselen faiz oranları genel olarak hisse senetleri için kötü olacaktır. iShares 1-3 Year Treasury Bond ETF (NASDAQ:SHY) ve iShares iBoxx High Yield Corp Bond ETF (NYSE:HYG) arasındaki oran, Markit CDX Yüksek getiri farkını taklit ediyor. Bu oran VIX ile karşılaştırıldığında, bu yüksek getiri farkları yükseldiğinde VIX’in yükseldiğini ve borsa oynaklığının arttığını göstermektedir.

 

Tabii ki, yüksek oynaklık genel olarak hisseler için veya yüksek betalı isimler için iyi değildir. Ne yazık ki, bunlar birçok yatırımcının salgın dönemindeki favori isimleri gibi, çoğu gibi zaten büyük darbe almış isimler olabilir.

 

Bu hisse senetlerinin birçoğu, bugünkü değerlemeleri yaklaşık bir yıl öncesine göre daha mantıklı olsa bile, şimdiden keskin düşüş yaşamış durumda. Piyasa yakın vadede oynaklıkta bir artış görmeye başlarsa, bu hisseler bu artışı hissedecektir.

 

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca, 2 yıllık faiz oranının çok daha yüksek olması muhtemel görünüyor. Bu oranlar yükselmeye devam ettikçe, artan oynaklık ve düşük fiyatlar şeklinde hisse senetlerine yayılması da muhtemel.

 

Alıntıdır, analizin tamamı için tıklayın

 

ANALİZ: Dünya borsaları korkudan titriyor, ayı pazarı başladı

 

Zeynel Balcı:  Fed altının parıltısını aldı, yatırım yapılır mı?

 

Borsaya manipülasyonla ilgili yeni düzenleme geliyor!

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler