Sosyal Medya

Borsa

Borsaya manipülasyonla ilgili yeni düzenleme geliyor!

Reuters’ta yer alan habere göre, adının açıklanmasını istemeyen bir aracı kurum yöneticisi, kaldıraçlı pozisyonların yüksek işlem hacmine sahip bankalar gibi…

Borsaya manipülasyonla ilgili yeni düzenleme geliyor!

Reuters’ta yer alan habere göre, adının açıklanmasını istemeyen bir aracı kurum yöneticisi, kaldıraçlı pozisyonların yüksek işlem hacmine sahip bankalar gibi büyük hisselerde yarattığı keskin fiyat hareketlerinin ekonomi yönetiminde rahatsızlık yarattığını ve bunun bir daha gerçekleşmesini zorlaştıracak bir düzenleme değişikliğine Hazine koordinatörlüğünde gidilebileceğini ifade etti.

Aynı kaynak, “Burada bir hassasiyet oluştu, özellikle likit banka hisselerindeki volatiliteden dolayı… Ne olup ne olamayacağı otoriteler tarafından belirlenecek, büyük ihtimalle haftaya kalmayacak” dedi.

Piyasa uzmanları teminat açığının yatırımcılar tarafından karşılanamaması halinde, aracı kurum bilançolarına yansıyabileceğine dikkat çektiler.

Bazı uzmanlar ayrıca işlem hacminin düşük olduğu, fiyat manipülasyonuna imkan veren küçük-orta ölçekli şirketlerin paylarına dayalı vadeli kontratları kısıtlayıcı adım atılabileceğini de belirttiler.

Hazine ve Borsa İstanbul herhangi bir adım atılıp atılmayacağı yönündeki Reuters’ın sorusunu düzenleyici kurumlara yönlendirdi. Ancak Sermaye Piyasası Kurumu’ndan (SPK) haberin yazıldığı sırada bir yanıt gelmedi.

ParaMedya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler