Sosyal Medya

Para-banka-finans

Ford Otomotiv ve EBRD arasında 200 milyon euroluk kredi anlaşması

Ford Otomotiv, 16 Mart 2021 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen 1 tonluk yeni nesil ticari araç yatırım projelerinin finansmanına yönelik…

Ford Otomotiv ve EBRD arasında 200 milyon euroluk kredi anlaşması

Ford Otomotiv, 16 Mart 2021 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen 1 tonluk yeni nesil ticari araç yatırım projelerinin finansmanına yönelik çalışmalar kapsamında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 200 milyon euro tutarına kadar kredi anlaşması imzaladı.

Şirket’ten KAP’a yapılan açıklamaya göre, söz konusu kredi anlaşması, 14 Temmuz 2021 tarihinde EBRD ile imzalanan 650 milyon euro tutarındaki kredinin devamı niteliğinde olacak.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Bu miktarın 54 Milyon eurosu EBRD, 146 Milyon Avro’ya kadar olan kısmı ise sendikasyona katılan Green for Growth Fund Southeast Europe S.A. SICAV-SIF, HSBC Bank Middle East Limited, MUFG Bank Ltd,   Société Générale ve ILX Management B.V. tarafından sağlanacak olup, kredinin 31 Ocak 2023 tarihine kadar kullanılması öngörülmektedir.

Kredinin, 77,5 milyon euro tutarına kadar ve vadesi yaklaşık iki yılı anapara geri ödemesiz toplam yaklaşık dört yıl olan kısmının faiz oranı sair masraflar ve komisyonlar hariç yıllık Euribor + % 4,50; 122,5 milyon euro tutarına kadar ve vadesi yaklaşık iki yılı anapara geri ödemesiz toplam yaklaşık altı yıl olan kısmının faiz oranı ise sair masraflar ve komisyonlar hariç yıllık Euribor + % 4,65 olarak belirlenmiştir. Anapara ve faiz ödemeleri altı ayda bir yapılacaktır.”

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler