Sosyal Medya

Genel

2023’te BES’ten ayrılmayana avantajlı kredi

2023 yıllık programı dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Programda gelecek yıl uygulanacak politika ve tedbirler, yürütülecek faaliyet ve projelere yer aldı.…

2023’te BES’ten ayrılmayana avantajlı kredi

2023 yıllık programı dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Programda gelecek yıl uygulanacak politika ve tedbirler, yürütülecek faaliyet ve projelere yer aldı.

Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil’in haberine göre; programa göre uzun vadeli tasarruf için Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasının hayata geçirilmesi sağlanacak. Katılımcının ortalama fon büyüklüğü, ortalama tüketici kredisi tutarları dikkate alınarak durum analizi ve projeksiyon çalışması yapılacak. Paydaşların görüşleri doğrultusunda taslak Yönetmelik hazırlanacak. Katılımcılar, bankalar ve emeklilik şirketleri arasındaki koordinasyonu sağlayacak bir altyapı kurulacak.

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler