Sosyal Medya

Genel

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a tazminat davası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik grup toplantısındaki sözleri nedeniyle 5 kuruşluk tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik…

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a tazminat davası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik grup toplantısındaki sözleri nedeniyle 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

*Sayın Kemal Kılıçdaroğluna hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren davalı Recep Tayyip Erdoğan; bu kez AKP TBMM Grup Toplantısında yapmış olduğu 1 Haziran 2022 tarihli konuşması ile yine ettiği yemini çiğnemiş ve Vekil Edenin kişilik değerlerine saldırılarda bulunmuştur.

*Üstelik bunu yaparken Sayın Genel Başkanı hedef haline de getirmeyi amaçlamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasında Kılıçdaroğlu’na hakaret içerikli ifadeler kullandığının belirtildiği dilekçede, “Belirtmemiz gerekir ki, bugüne kadar Genel Başkanımız tarafından yapılan tüm eleştirel değerlendirmelerin doğru olduğu ve haklı dayanaklarının bulunduğu bilgisinin altında ezilen ve bu gerçeklikleri başkalaştırmaya çalışan davalı Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluna yönelik hakaret ve iftira kapsamlı sözlerle saldırarak, kişilik değerlerine zarar vermeyi amaçlamıştır” denildi.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine 5 Kuruş manevi tazminata ve ilamın tirajı en yüksek 5 gazetede yayınlanmasına karar verilmesi talep edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TBMM’de; partisinin grup toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak şunları söylemişti:

*Milletin parasını çalan hırsızdır. Hırsızın sırtını sıvazlayan ise daha büyük hırsızdır. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir.

*Van’ı överken, bu şehri İranlılar için nasıl cazip hale getireceğini anlatan da Kılıçdaroğlu; ülkemize gelen yabancı yatırımcıları en aşağılık şekilde tehdit eden de yine Kılıçdaroğlu. Niye biliyor musunuz?

*Çünkü bu zat yalancı. Çünkü bu zat omurgasız, çünkü bu zat bir proje. Çünkü bu zat bir aparat.

*Bu zatın partisinin başına kaset komplosu ile geçirildiği günden beri Türkiye’nin milli çıkarlarına karşı sinsi bir savaş vermekten başka iş yaptığını gördünüz mü?

*Yine bu zatın ülkede yapılan tüm eserleri ve hizmetleri engellemeye çalışmaktan başka bir gayretine şahit oldunuz mu?

*Bu zatın Demirtaş’ından Kavala’sına, FETÖ’cülerinden PKK’lılarına kadar ülke ve millet düşmanı teröristleri savunmaktan, hatta bunun için Ankara’dan İstanbul’a yürümekten başka bir çabası var mı?

 

 

sozcu.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler