Sosyal Medya

Genel

Erdoğan’dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te şehit aileleri ve Suriyelilere verilen iftarda “Türkiye, Suriye’den gelenlerin de vatanıdır” dedi. Cumhurbaşkanı, “Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye…

Erdoğan’dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te şehit aileleri ve Suriyelilere verilen iftarda “Türkiye, Suriye’den gelenlerin de vatanıdır” dedi. Cumhurbaşkanı, “Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler de var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz” diye konuştu.

‘Gönül sınırlarımızın hududu geniş’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim ülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarımızın hududu, bizim kardeş olarak gördüğümüz, bizi kardeş olarak gören herkesin yaşadığı yerleri içine alır. Dolayısıyla Suriye’den gelen kardeşlerime diyorum ki biz sizi kardeşimiz olarak görüyoruz, siz de bizi kardeş olarak görüyorsanız vatanınızdan uzak değilsiniz sadece evinizden toprağınızdan uzaksınız” diye konuştu.

Al Jazeera, AA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler