Sosyal Medya

Gündem

2 yeni seçim anketi:  AKP eriyor, başkanlık seçiminde Millet İttifakı önde

Yayın politikamız gereği seçim anketi haberlerini hiç yorum katmadan, kaynak göstererek yayınlıyoruz   MAK Araştırma Başkanı Kulat: AKP hâlâ birinci…

2 yeni seçim anketi:  AKP eriyor, başkanlık seçiminde Millet İttifakı önde

Yayın politikamız gereği seçim anketi haberlerini hiç yorum katmadan, kaynak göstererek yayınlıyoruz

 

MAK Araştırma Başkanı Kulat: AKP hâlâ birinci parti ama erime devam ediyor; CHP ile makas kapandı

 

 

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP’nin halen birinci parti olduğunu ancak oyların CHP ile neredeyse kafa kafaya geldiğini belirtti. Kulat, AK Parti’de erime devam ediyor. AK Parti şu anda yüzde 28-29 bandında ki bunun içinde yüzde 2’lik bir HDP’li seçmenin olduğunu var sayarsak 27’lere kadar inebilecek bir AK Parti şu an için görünüyor. CHP’yle çok yaklaştılar kafa kafaya geldiler” diye konuştu.

 

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu; AKP ve MHP’nin seçim kanununda değişiklik teklifine ilişkin konuştu.

 

 

Kulat “İktidar tarafından şöyle bir iddia var: ‘Baraj yüksek olduğu için Türkiye’de HDP barajı aşsın diye başka partilerden HDP’ye destek oluyor, bunu engelleyelim. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da blok oy alıyor, bunu engelleyelim.’ Bu da AK Parti’den giden vekil anlamına geliyor. Dolayısıyla baraj aşağıya düştüğünde HDP’nin baraj altında kalacağına inanan iktidarda bazıları var. İş öyle değil HDP barajın üstünde. HDP’nin yüzde 2-3 seçmeni, şehirlerde genellikle esnaf olanlar, kendilerini iktidarın içinde kamufle ederler.

 

 

ALF Araştırma: Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanma olasılığı her geçen azalıyor

 

ALF Araştırma 10-15 mart tarihleri arasında Türkiye genelinde 3200 kişiyle yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Bu seçim anketinin sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı yüzde 36,8 olarak gözüküyor. Diğer yandan bir masa etrafında toplanan Sadet Partisi, CHP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Doğruyol Partisi’nin toplam oy oranı ise yüzde 50,3 olarak gözüküyor. Bu sonuçlara göre Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının seçimi kazanması bekleniyor.

 

 

 

 

Timoty Ash: Batı Liberal Piyasa Demokrasisinin geleceği Türkiye’nin elinde

 

ORC anketi: AKP yüzde 30’un altında, Millet İttifakı önde

 

Yeni seçim yasası: Amaç AKP’den kopan partileri zayıflatmak ve muhafazakâr seçmenin CHP ile ilişkisini kesmek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler