Sosyal Medya

Genel

Yüzde 2 Barajına Karşı Sendikalar Ayakta!

AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM’ye getirilen ve yasalaşan toplu sözleşme ikramiyesi için yüzde 2 barajına, sendikalar tepki göstermeye devam ediyor...

Yüzde 2 Barajına Karşı Sendikalar Ayakta!

AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM’ye getirilen ve yasalaşan toplu sözleşme ikramiyesi için yüzde 2 barajına, sendikalar tepki göstermeye devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken ‘’ Sendikal özgürlüğe pranga vurulmuştur. Ayrıca yüzde iki barajıyla emekçinin hakkı gasp edildi ve edilmeye devam edecek’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla %2’nin altında kalan sendikalara üç ayda bir ödenen ikramiyenin düşük ödenmesi dün gece yasalaştı.

Sendikaların yasaya karşı mücadelesi sürüyor. Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken şunları söyledi: 25.6.2001 tarihinde kabul edilen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 25. maddesinde yer alan ve üye aidatı kesintisi için % 5 barajı öngören 25. maddesi, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile TBMM’ye sunulan kanun tasarısının 24.07.2004 tarih ve 5198 sayılı kanunla kaldırılması sendikalar arasındaki ayrımcılığa son vermişti. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla sendikalara %2 baraj getirilerek, bu seferde toplu sözleşme ikramiyesinde %2’nin altında kalanlara üç ayda bir ödenen ikramiyenin düşük ödenmesi dün gece yasalaştı.

MEMURA 150 TL’LİK SUS PAYI

%2 barajını destekler nitelikte aylık 150 TL için sendika değiştiren ve kazanım algısı ile memuru sefalete sürükleyenler Ek Zam Şart sloganlarıyla gündem oluşturmaya çalıştılar. Ek zam verilecek gündemi oluşturanlar neden oran söylemiyor. Oranı söylesinler ki bizde başardınız diyelim.  Oysa ki yüzde 2 barajında uğraştıkları kadar memurun haklarında uğraşsalardı memur bu duruma düşmezdi. Yüzde iki barajıyla memura üç ayda bir ödenecek para memurun sus payı oldu. Emekçinin beklediği evine ekmek götürebilmek, geçimini sağlamak her gün yeni zamlarla yükselen faturalarını ödemek, kirasını ödeyebilmek, çocuğuna kaliteli eğitimi sağlayabilmek. Memura yüzde yüz zam verilmedikçe, emekliliğe yansıyacak maaş verilmedikçe, ek gösterge düzenlemesi adil olmadıkça, yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmadıkça, vergi dilimlerine düzenleme getirilmediği ve birçok hak düzenlemesi yapılmadığı sürece emekçi mağdur olmaya devam edecek. Yüzde iki barajıyla emekçinin hakkı gasp edildi ve edilmeye devam edecek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler