Sosyal Medya

Genel

Trump’ın Florida’daki evine FBI baskını

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Florida’daki Palm Beach’de bulunan Mar-a-Lago tesisindeki evinin ‘büyük bir grup FBI ajanı tarafından işgal edildiğini’ söyledi. Kendisine ait ‘Truth‘ platformu…

Trump’ın Florida’daki evine FBI baskını

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Florida’daki Palm Beach’de bulunan Mar-a-Lago tesisindeki evinin ‘büyük bir grup FBI ajanı tarafından işgal edildiğini’ söyledi.

Kendisine ait ‘Truth‘ platformu üzerinden açıklama yapan Trump, ‘evinin, büyük bir grup FBI ajanı tarafından kuşatılıp basıldığı ve işgal edildiğini’ belirterek, “Kasama bile girdiler” ifadesini kullandı.

Daha öce böyle bir şeyin hiçbir ABD Başkanı’nın başına gelmediğini vurgulayan Trump, şunları yazdı:

“İlgili devlet kurumlarıyla yapılan çalışma ve iş birliğinden sonra evime yapılan bu habersiz baskın gerekli veya uygun değildir.”

“Böyle bir saldırı ancak çökmüş Üçüncü Dünya ülkelerinde gerçekleşebilir” diye ekleyen Trump, “Maalesef Amerika, daha önce görülmemiş düzeyde yozlaşmış o ülkelerden biri haline geldi” dedi.

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı‘ndan henüz baskınla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Associated Press, konudan bilgisi bulunan kişilere dayanarak FBI aramasının, Trump’ın Beyaz Saray’daki görevi sırasında Florida’daki ikametgahına gizli kayıtları alıp almadığına ilişkin bir soruşturmayla ilgili olduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığı‘nın, bu yılın başlarında Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi tarafından Mar-A-Lago’dan alınan 15 kutu belgenin içinden çıkan gizli kayıtların varlığını araştırdığı kaydedildi.

Federal yasaların, gizli devlet belgelerinin yasalarca belirlenmiş yetkili yerlerden dışarı çıkarılmasını yasakladığı bilgisi paylaşıldı.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler