Sosyal Medya

Genel

‘Borsa Kralı’ndan Acı Haber Geldi…

Katıldığı bir televizyon programında kalp krizi geçiren ve yoğun bakıma kaldırılan Emekli İş insanı, borsacı Nasrullah Ayan'dan acı haber geldi...

‘Borsa Kralı’ndan Acı Haber Geldi…

Emekli iş insanı Nasrullah Ayan önceki gün bir televizyon programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu sırada kalp krizi geçirmiş ardından SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırılmıştı. Nasrullah Ayan’ın hayatını kaybettiğine ilişkin ilk açıklama Amcasının oğlu basın danışmanı Ekrem Uca’dan geldi.

ParaAnaliz’e açıklama yapan Ekrem Uca: “Nasrullah Ayan’ı kaybettiğimizi iletmek istiyorum. Rabbim taksiratını affetsin, rahmet ve mağfireti ile karşılasın inşallah” dedi.

Cenaze ve defin işlemlerinin Mersin’de bulunan Aile Kabristanı’nda yürütüleceği, cenazenin 3 Eylül Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Mersin Pozcu Muğdat Camii’nden kaldırılacağı bildirildi.

NASRULLAH AYAN KİMDİR?

Nasrullah Ayan, 1958 yılında Mardin’de doğdu. Bakliyat ihracatı yapan babasının Mersin’deki işinde çalışma hayatına başladı. 1978 yılında, aile şirketinin İzmir’de açılan ofisinin başına geçti.

1980 yılında İsviçre’ye, 1982’de de Singapur’a yerleşti. Burada şirket kurarak, bir süre çalıştı. 1987 yılında, Türkinvest AOG (Asya Okyanusya Grubu) Menkul Kıymetler A.Ş.’yi İsviçre’deki yatırımcılarla birlikte kurdu. 1992’de Tam Sigorta’yı, Hürriyet Grubu’ndan satın aldı. 1993’te borsadan topladığı hisselerle Çelik Halat Tel ve Sanayi A.Ş.’nin yönetimini ele geçirdi. Aynı yıl Makro Borsa, Erciyes, İzibelli Menkul Değerler A. Ş. ile Sağlam Menkul Kıymetler A. Ş. isimli aracı kurumlarını satın aldı. Tüm şirketlerini TF Trend Holding çatısı altında birleştirdi. İki çocuğu, İsviçre’de eğitim gördü. İsviçre’deki bankasının başına, ABD’de bulunan kuzeni Yunus Uca’yı getirdi.

Nasrullah Ayan, 2017 yılında Borsa Kralı adında da bir kitap kaleme almıştır…

NASRULLAH AYAN KENDİ HAYATINI KENDİ KALEMİNDEN BÖYLE ANLATMIŞTI…

“1958 yılında Mardin’de doğmuş. aynı yıl ailemle birlikte Gaziantep’e göçmüşüm.

Lise dahil tüm eğitimimi Gaziantep’te tamamladım. 1975’te İTÜ Maden Mühendisliğini kazandım, ancak eğitimime devam etmedim.

Aynı yıl hala evli bulunduğum 41 yıllık eşim sevgili Nüket’le evlendim ve Mersin’e yerleştim. Burada ailemin gıda ihracatı işiyle uğraştım. 1976’dan itibaren dış pazarlar araştırması için yurtdışı seyahatlerime başladım.

1978’de İzmir’e yerleştim ve üzüm işiyle uğraştım.

1980’de darbenin öncesinde İsviçre’ye yerleştim. 1981’de Friburg kantonunda kendime ait ilk şirketimi kurdum. 1982’de kısa süreliğine Singapur’a yerleştim.

1983’te kamuoyunda Altın Kaçakçılığı davası olarak bilinen davada gıyabımda yargılandım. Bu dava esnasında şirketlerim iflas etti ve sıfırdan başlamak durumda kaldım.

1984’ten itibaren Türkiye’ye yeniden gelip-gitmeye başladım.

1988’de Türkinvest şirketini Amerikalılardan satın aldım ve borsaya girdim.

1994’e kadar Türkinvest dışında, Türkom Döviz, Tam Sigorta, Altın Tavuk, Polar Buz, Trend Yayıncılık, Trend Filmcilik gibi şirketleri kurdum veya Trend Holding bünyesine kattım. Borsada bu kitapta okuyacağınız değişik yatırımlara imza attım. Borsada “ilk halka açık şirket ele geçirmesi” olan Çelik Halat’ı başarıyla gurup bünyesine kattım.

1994’te ülkede baş gösteren ekonomik kriz nedeniyle likidite sıkıntısına düştüm. Ve tüm şirketlerim iflas etti/ettirildi. 1998 yılına kadar şirketlerimin borçlarını devlet desteği almadan özkaynaklarımla ödedim.

2002 yılında İsviçre’ye döndüm. Burada bazı şirketlerde danışmanlık yaptım ve 2010 yılında yeniden Türkiye’ye döndüm. Gaziantep’e yerleştim. Soranlara “Filler ölümlerine yakın doğdukları topraklara dönerler” derim.

Evliyim, 3 çocuk 2 toruna sahibim. Kendimle barışık bir durumda yaşamımı idame ettirmekteyim.”

 


İLGİLİ HABER'Borsa Kralı' canlı yayında kalp krizi geçirdi‘Borsa Kralı’ canlı yayında kalp krizi geçirdi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler