Sosyal Medya

Genel

Pentagon: Askeri operasyona güçlü şekilde karşıyız

Hulusi Akar telefon aracılığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Austin, Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna güçlü bir şekilde…

Pentagon: Askeri operasyona güçlü şekilde karşıyız

Hulusi Akar telefon aracılığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Austin, Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna güçlü bir şekilde karşı çıktıklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Savunma Bakanı Austin ise konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son günlerde Türkiye’nin Suriye’ye kara harekatı gerçekleştirme olasılığının daha da güçlenmesi hakkında konuşan Austin, bir kara operasyonu gerçekleştirmesine “güçlü” şekilde karşı çıktığını ifade etti. Türkiye ve Suriye arasındaki gerilimin düşürülmesi için çağrıda bulunan Austin, “Düzenlenen son hava saldırıları dâhil, kuzey Suriye ve Türkiye’de gerginliği artıran eylemlerden duyduğu endişeyi ifade ettiği” ifadelerini kullanıp, bu eylemlerden bazılarının, IŞİD’i yenmek için Suriye’deki yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini dile getirdi.

Yapılan açıklamada, “Bakan Austin gerginliğin azaltılması çağrısında bulundu ve Bakanlığın Suriye’de yeni bir Türk askeri operasyonuna olan güçlü muhalefetini paylaştı” ifadeleri kullanıldı. Austin, geçtiğimiz haftalarda İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlamaya da değinip taziyelerini iletti.

Düzenlenen görüşme sonrası Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Bakan Hulusi Akar’ın bu görüşmede, Türkiye’nin sınırlarının ve halkının güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları kapsamında terörle mücadele operasyonları gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

İki ülkenin müttefik olduğunu belirten Akar’ın terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını, bu kapsam dahilinde de IŞİD ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olunduğunu vurguladığı, ‘operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını’ kaydettiği ifade edildi.

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler