Sosyal Medya

Genel

Nebati: “BES’te fon büyüklüğümüz 420 milyar TL’ye ulaştı”

Bakan Nebati, “KGF paketi ile KOBİ’ler başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren işletmelerimize yaklaşık 250 milyar TL kredi hacmi sunuyoruz. Ayrıca,…

Nebati: “BES’te fon büyüklüğümüz 420 milyar TL’ye ulaştı”

Bakan Nebati, “KGF paketi ile KOBİ’ler başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren işletmelerimize yaklaşık 250 milyar TL kredi hacmi sunuyoruz. Ayrıca, BES ile beraber Otomatik Katılım Sistemi katılımcı sayımızı 15 milyon seviyesine, fon büyüklüğümüz ise yaklaşık 420 milyar TL’ye ulaşmıştır. 1 trilyon liralık fon büyüklüğü hedefimize de her geçen gün emin adımlarla yaklaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 3’üncü yıl programı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katılımı ile gerçekleşti. Programın açılışı konuşmasını yapan Nebati, “Selektif kredi politikamız ile uyumlu Hazine destekli KGF paketidir. Bu paket ile KOBİ’lerimiz başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren işletmelerimize ilk etapta 200 milyar liralık kefalet karşılığında yaklaşık 250 milyar TL kredi hacmi sunarak önemli miktarda finansman imkân oluşturuyoruz. BES’de halihazırda, Otomatik Katılım Sistemi ile beraber katılımcı sayımız 15 milyon seviyesine, fon büyüklüğümüz yaklaşık 420 milyar TL’ye ulaşmıştır. 1 trilyon liralık fon büyüklüğü hedefimize de her geçen gün emin adımlarla yaklaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

2020 yılında zirve yapan salgın koşullarına rağmen büyümede pozitif ayrıştıklarını vurgulayan Bakan Nebati, “Türkiye, 2021 yılında yüzde 11,4 oranında büyüyerek, G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke oldu. Küresel ekonomide resesyonun konuşulduğu 2022 yılındaysa ülkemiz, hayata geçirdiğimiz pro-aktif ve üretimi artırıcı uygulamalarla, güçlü büyüme performansını sürdürmektedir. Bu adımlardan biri de selektif kredi politikamız ile uyumlu Hazine destekli KGF paketidir. Bu paket ile KOBİ’lerimiz başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren işletmelerimize ilk etapta 200 milyar liralık kefalet karşılığında yaklaşık 250 milyar TL kredi hacmi sunarak önemli miktarda finansman imkânı oluşturuyoruz. Ödemesiz dönem imkânının yanı sıra, en az yüzde 75 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz. Böylece, enflasyon ile mücadele ederken, çarkları durdurmuyor; tam tersine girişimcilerimizin, KOBİ’lerimizin üretim faaliyetlerini artırıyoruz. Bu KGF paketi kapsamında kullandırılan kredilere ilişkin tüm harcamaların, Finansal Kurumlar Birliği Merkezi Fatura Kayıt Sistemi ve Katılım Bankaları Birliği Katılım Bankaları Fatura Kayıt Sistemi ile entegrasyonunu sağlayarak ödemelerin doğrudan satıcılara yapılmasını sağlayacağız. Fatura iptali durumunda iptal edilen fatura yerine yeni fatura istenecek. Sahte fatura kullanımı ise bu sistemler sayesinde önlenecektir. Bu vesileyle, kefalet imkanımız ile sağlanan kredilerin amacı dışında kullanılmasının önüne geçmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler