Sosyal Medya

Genel

KYK Borçları için başlatılan kampanyaya 50 Binden fazla imza desteği…

 Kredi Yurtlar Kurumu’nun, Üretici Enflasyonu’nu yansıtarak yeniden hesapladığı öğrenim kredileri astronomik rakamlara ulaştı...

KYK Borçları için başlatılan kampanyaya 50 Binden fazla imza desteği…

 Kredi Yurtlar Kurumu’nun, Üretici Enflasyonu’nu yansıtarak yeniden hesapladığı öğrenim kredileri astronomik rakamlara ulaştı. “Mezun oluyoruz, çalışamıyoruz. Çalışsak, geçinemiyoruz” diyerek başlatılan “KYK Borçları Silinsin” kampanyasına kısa sürede 50 binden fazla imza atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere verdiği kredilerin geri ödemesine Üretici Enflasyonu’nu da yansıtacağını açıkladı ve Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi borçlarının yeniden hesaplanmasıyla, öğrencilerin borçları çok yüksek rakamlara dönüştü.

“KREDİSİNİ ÖDEYEMEYEN BORÇLU SAYISI 5.5 MİLYONDAN FAZLA”

“Mezun oluyoruz, çalışamıyoruz. Çalışsak, geçinemiyoruz. Barınamayan, geçinemeyen, ödeyemeyen öğrencilerin adına; Bursları arttır, borçları sil” diyerek, Türkiye’nin değişim platformu Change.org’da “KYK Borçları Silinsin” başlıklı bir imza kampanyası başlatan Beyza Coşlu, “Bu kampanyayı kendim ve tüm öğrenci arkadaşlarım adına başlattım. Üniversitede okurken aldığı öğrenim kredisini ödeyemeyen borçlu sayısı bugün 5 buçuk milyondan fazla. Borçlarını ödeyemeyenlerin yaklaşık 300 bini icraya verildi” dedi ve öğrencilerin yaşadığı zorluğu dile getirdi.

Kampanyayı yürüten Beyza Coşlu, gençler olarak devletten destek beklediklerinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Başlattığım bu kampanya ile kendim ve tüm öğrenci arkadaşlarım adına, işsizlik ve yüksek enflasyon nedeniyle artan, 100 bin Türk liralarını gören, kredi borçlarının silinmesini ya da uygun koşullarda yeniden yapılandırılmasını talep ediyorum.”

“ÖDEYEBİLECEK OLSAK BORÇLAR KREDİSİ ALMAZDIK”

Tıpkı Beyza Coşlu gibi KYK borçları nedeniyle mağduriyet yaşayan gençler de, KYK Borçları Silinsin” başlıklı bir imza kampanyasına destek veriyor:

“Aldığım krediyi iki katından fazla bir şekilde ödemek istemiyorum”,

“Zaten ödeyebilecek olsak borçlar kredisi almazdık”,

“İmzalıyorum, çünkü üniversite mezunu olmama rağmen işsizim. İmzalıyorum, çünkü parasızım. İmzalıyorum, çünkü bıktım” diyerek tepkilerini gösteren gençler başta olmak üzere, birçok kişinin kısa sürede desteğini alan kampanyayı şu ana dek 50 binden fazla kişi imzaladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler