Sosyal Medya

Genel

Yenileme: Hazine eurobond ihracını 1,5 milyar dolar borçlanma ile tamamladı

HSBC Portföy Baş Ekonomisti  İbrahim Aksoy dış borçlanmayı şöyle değerlendirdi: Türkiye’de Hazine 2028 vadeli dolar cinsi Eurobond ihracıyla 1.5 milyar…

Yenileme: Hazine eurobond ihracını 1,5 milyar dolar borçlanma ile tamamladı

HSBC Portföy Baş Ekonomisti  İbrahim Aksoy dış borçlanmayı şöyle değerlendirdi:

Türkiye’de Hazine 2028 vadeli dolar cinsi Eurobond ihracıyla 1.5 milyar dolarlık borçlanırken Eurobondun yatırımcıya getirisi %10.00, kupon faizi ise %9.875 olarak gerçekleşti. Bu ihraçla beraber tahvil piyasalarında bu yıl 9 milyar dolar borçlanılırken yılın tamamı için 11 milyar dolar borçlanma öngörülüyordu. Açıklamaya göre ihraca satışın üç katından fazla talep geldi. Yine açıklamaya göre ihracın %27’si yurtiçi yatırımcılara satılırken bu durum Türkiye’ye ihraç kaynaklı döviz girişinin 1.5 milyar doların altında olacağına işaret ediyor.

Hazine’nin Eurobond borçlanmasının da etkisiyle dolar/TL günü %0.6 düşerek 18.45 civarında tamamlarken dolar kuru bu sabah 18.59 civarında işlem görüyor. Türkiye’nin CDS’i uluslararası piyasalardaki olumlu seyrin etkisiyle düşmeye devam ederken (635 baz puan à 623 baz puan) Eurobond fiyatlarında yükseliş de devam ediyor. Eurobond piyasasındaki olumlu hareket ve CDS’in 600 baz puana yaklaşması sonrasında kısa vadeli Eurobondları uzun vadelilere göre daha fazla beğenmeye devam ediyoruz.

Hazine 5 yıl vadeli eurobond ihracını yüzde 10 faizle 1,5 milyar dolar borçlanma ile tamamladı.

 

 

sozcu.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler