Sosyal Medya

Genel

Gece Bülteni: ‘Ukrayna’dan Yeşil Işık…’

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ikinci haftası bugün doluyor. Rusya’nın Ukrayna’yı çok çabuk dize getireceği, Kiev’in 48 saatte düşeceği beklentilerinin hiçbiri gerçekleşmedi...

Gece Bülteni: ‘Ukrayna’dan Yeşil Işık…’

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ikinci haftası bugün doluyor. Rusya’nın Ukrayna’yı çok çabuk dize getireceği, Kiev’in 48 saatte düşeceği beklentilerinin hiçbiri gerçekleşmedi. Ukrayna ile Rusya arasında yapılan müzakereler şimdiye kadar bir sonuç vermemiş ve umut vaat etmemişti.

Rusya’nın üç olmazsa olmaz şartı; Ukrayna’nın Kırım’ın Rusya toprağı olarak tanıması, Donbas’ın  bağımsızlığını tanıması ve Anayasa’dan NATO üyeliği hedefinin çıkarılmasıydı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski dün NATO üyeliğinden soğuduğunu, bugün ise Kırım ve Donbas’ın tanınmasının tartışılabileceğini açıkladı. Zelenski, Rusya’nın talepleri konusunda tavizlere hazır olduğunu ama Rusya’nın da taviz vermesi gerektiğini söyleyerek anlaşmaya yeşil ışık yaktı. Zelenski istediği tavizi, NATO’ya girilmemesi karşılığında ülkesine güvenlik garantilerinin sağlanması olarak açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü, Rusya’nın Ukrayna’yı tarafsız statüsü sağlama hedefine ulaşacağını ve bunu kendilerinin de uzlaşma ile yapmayı tercih ettiklerini, bir sonraki müzakerede önemli ilerlemeler elde etmeyi umduklarını belirtti. Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları, 11-13 Mart arasında Antalya’da Türkiye’nin ev sahipliğinde üçlü görüşme gerçekleştirecekler. Bu görüşmeler sonrasında gelecek hafta 4. tur görüşmelerin olması bekleniyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18:30’da ABD Başkanı Biden ile telefon görüşmesi piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Dolar/TL’de yıl içi zirve yenilendi

Dolar/TL   beklediğimiz gibi yıl içerisindeki zirvesini yeniledi, 21 Aralık’tan bu yana en yüksek noktadan kapanış gerçekleştirdi. Türk lirası; dolar endeksinin %1.15 düştüğü gün dolar karşısında %1.39, risk alma iştahı ile dünyada yükselişe geçen euro karşısında %2.87 değer kaybetti. Yurt içi döviz arzının azalması ile Türk lirasının zayıfladığını düşünüyoruz, 14.46 üzerinde kalındığı sürece bu zayıflık devam edebilir. 14.83 ve 14.96 seviyelerini kısa vadeli direnç olarak takip ediyoruz.

Düşen trend halen kırılmadı ama

Ukrayna Devlet Başkanı’nın açıklamaları risk alma iştahını artırdı, petrol ve kıymetli madenler sert düşerken Eurostoxx 600 %4 oranında yükseldi.  BIST100’ün dün trend değişimi için gerekli olan 2042-2055 direnç bölgesini kıramadı, bugün gün içerisinde bu direnç bölgesi kırılabilir ama kapanış önemli olacaktır. 2092 ve 2100 gün içi dirençleri olup, 2055 üzerinde kapanışlar durumunda kısa vadeli güçlenme devam edebilir.

Nisan vadeli BIST30 kontratı

Dünkü yükseliş ile birlikte düşen trend ve yatay kanal direnci kırıldı, kısa vadeli trend yeniden yataya döndü. 2300 destek haline gelmesi ile birlikte kısa vadeli yükseliş eğilimi 2368 ara direnci ve yıl içi zirve seviyesi 2410’na kadar devam edebilir. Yükselen trende dönüşmesi için 2410 zirvesinin yenilenmesi gerekecektir. Gün içi destek seviyelerimiz 2300 ve 2262, direnç seviyelerimiz 2367 ve  2412’dir.

Nisan vadeli Dolar/TL

Ortalamalar ve seans içi destekler bugün itibariyle 15.06’ya yükseldi. Yükseliş dalgası içerisinde 15.06’da bulunan ortalamaya geri çekilmeler alım fırsatı iken, 15.32 direncinin kırılması durumunda yükseliş hız kanacaktır. Kısa vadeli yükseliş dalgasının devamı açısından 15.06 üzerinde kapanış şarttır.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler