Sosyal Medya

Genel

Erdoğan’dan Yeni Yıl hediyesi: NAS zamları

Türkiye Yeni Yılda akıl almaz bir zam dalgasına uyandı. Nas uğruna faizleri artırmayıp, dövizi sürekli harlandıran Saray, enerji zamlarını da…

Erdoğan’dan Yeni Yıl hediyesi:  NAS zamları

Türkiye Yeni Yılda akıl almaz bir zam dalgasına uyandı. Nas uğruna faizleri artırmayıp, dövizi sürekli harlandıran Saray, enerji zamlarını da hane halka yansıtmak zorunda kaldı. Pazartesi açıklanacak Aralık TÜFE’nin yıllık %27-30 arasında artması bekleniyor. Erdoğan Yeni Ekonomi Modeli sayesinde enflasyonun hızla düşeceği hayaline dalmış.

İşin gerçeği, Yıl Başı zamları TÜFE’yi en az 3 ay daha yukarı iterken, 15 günde 10.5’tan 13.00’e yükselen dolar/TL enflasyona ayrı bir lezzet katacak.

Halihazırda dövizini bozdurmayıp, TL mevduatını kur korumasına alan vatandaş, bu korumanın azan enflasyona karşı yetersiz kaldığını görüp, yine dövize koşacak. Belki bankalardan toplu mevduat çekilişine şahit olacağız.

 

Şairin dediği gibi, “Bir NAS uğruna, Ya Rab,   kaç milyon can yoksulluğa mahkum ediliyor!”.

İşte ortaya-karışık Yeni Yıl zam tabağı. Afiyetle yiyin ve doğal olarak yine Erdoğan ve AKP’ye oy verin, çünkü NAS böyle.

 

 

2022 yılı akaryakıt fiyatlarına yapılan zamla başladı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı olduğunu duyurdu.

 

EPGİS’ten yapılan açıklamaya göre, motorinde 1 lira 29 kuruş, benzinde 61 kuruş ve LPG’de 78 kuruş fiyat artışı gerçekleşti. EPGİS’in açıklamasında “Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” mesajına yer verildi.

 

Elektrikte kademeli tarife kapsamında mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, 150 kilovatsaatin üstü için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş olarak uygulanacak.

 

Yapılan hesaplamaya göre, mesken abonelerinde aylık 150 kilovatsaate kadar olan 1. kademedeki tüketim miktarları için nihai fiyatlar yüzde 50 artacak, 150 kilovatsaatin üzerindeki 2. kademe tarifesi de 1. kademeye göre yüzde 50 fazla olacak.

 

 

Doğalgazda, ocak ayı için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi aboneleri için geçerli tarifeye yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 zam yapıldı.

 

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde ocak ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

 

 

 

 

 

Çeşitli basın kaynakları

 

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert sözler eşliğinde faiz-enflasyon ilişkisi inancını ve nass söylemini tekrarladı

 

Sanayi Sektörü SAMEKS Endeksi aralıkta sert geriledi; Bileşik Sameks endeksi daralma bölgesine geçti

 

Türkiye’de hizmet sektörünün maliyeti rekor seviyede!

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler