Sosyal Medya

Genel

Elektrik faturalarında müjde yok!

Başkan Erdoğan Kabine toplantısı ardından, yurttaşların beklentileri aksine herhangi bir ‘müjde’ açıklamazken; çalışmaların sürdüğünü ilave etti. Fakat, hükümetin vatandaşı rahatlatması…

Elektrik faturalarında müjde yok!

Başkan Erdoğan Kabine toplantısı ardından, yurttaşların beklentileri aksine herhangi bir ‘müjde’ açıklamazken; çalışmaların sürdüğünü ilave etti. Fakat, hükümetin vatandaşı rahatlatması için zaman daralıyor. Global enerji fiyatları yüksek düzeyde seyrederken, Türkiye’nin alım fiyatlarını da olumsuz etkileyen Avrupa’nın enerji krizi sürüyor. Metropoll anketine göre, elektrik faturaları iktidarı vurmaya başladı. Yurt çapında küçük katılımlı eylemlerle fahiş faturalar protesto ediliyor.  Erdoğan’ın elini cebine sokmayı reddetmesi, ekonomik bunalım yanında siyasi çalkantı da yaratabilir.

 

Başkan Erdoğan, enerji fiyatlarının dünya genelinde arttığını öne sürdü ve “Son dönemde enerji fiyatları tüm dünyada yükselmiştir, hem de oldukça yükselmiştir. Bu sadece bize mahsus bir durum değildir. Küresel düzeyde doğal gaz fiyatları 10 kat, kömür fiyatları 5 kat, petrol fiyatları 3 kat artmıştır” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate aldıklarını belirterek, “210 KW saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir ” açıklamasını yaptı.

 

Ancak, SABAH’a göre hükümetin halkı rahatlatma yönünde çalışmaları bitmedi:  Haberde Erdoğan’ın toplantı sonrasında yaptığı açıklamadan  şu detaya yer verildi.  Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların kararını aldık. 210 kilovat saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır”.

Erdoğan’ın sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından tepki gösterdi. ”Günlerdir bile isteye, göz göre göre beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha elektrik faturalarında yüz üstü bırakılmıştır” diyen Kılıçdaroğlu, ”Milletimize söz verdim; bu mücadelemin sonu değil, daha başlangıcı” ifadelerini kullandı.

 

MetroPOLL: Elektrik faturaları Cumhur İttifakı’nı çarpmaya başladı

 

MetroPOLL Araştırma’nın açıkladığı son anket sonucuna göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ile arayı açmaya başladı. Seçmene yöneltilen ”Cumhur mu, Millet mi?” anketinde, Cumhur İttifakı’nın oyları düşerken, millet ittifakına oy desteği toplamda yüzde 49,7’ye ulaştı. Elektrikten doğal gaza yapılan zamlar, döviz kurlarındaki bir nebze de olsa düşüş ve asgari ücret zammının ocak ayında AK Parti’ye kazandırdığı 3 puanı götürdü.

 

Fahiş fatura  eylemleri sürüyor

 

Hafta başından bu yana yurt çapında fahiş fatura eylemleri sürüyor.   Sadece 3 örnek yansıtalım:

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) dün ‘İnsanca yaşayacağımız bir ücret istiyoruz’ talebiyle İstanbul Kadıköy Rıhtım’da eylem yaptı.

Elektrik ve doğalgaz faturalarını da yanlarında getiren işçiler, hayat pahalılığına tepki gösterdi. Pankart ve dövizlerle sorunlarını belirten emekçiler, yaptıkları basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi.

 

Denizli’nin Çivril ilçesinde son dönemde artan ve cep yakan elektrik faturalarındaki zammı protesto etmek için gaz lambalı eylem düzenlendi. CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarının da katıldığı eylemde, protestocular hükümeti istifaya davet etti.

Eskişehir’de yurttaşlar elektrik zamlarına karşı sokağa çıktı. Atatürk Caddesi’nde toplanan yurttaşlar, “Hemen devletleştirme” talebiyle bir araya geldi. Yurttaşlar “Enerji şirketleri kamulaştırılsın!” dövizleri taşıdı.

 

Çeşitli basın kaynakları

 

Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Cami avlusuna bırakılan zam…’

 

Ipsos Araştırma: Ekonomiden şikayette 12 yıldır böylesini görmedik

 

Video:  KDV indiriminin ömrü ne kadar?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler