Sosyal Medya

Genel

Almanya Avrupa’nın en güçlü ordusunu hazırlıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalini önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiren Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Berlin’in hedefini dünyaya ilan etti. Lambrecht,…

Almanya Avrupa’nın en güçlü ordusunu hazırlıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalini önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiren Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Berlin’in hedefini dünyaya ilan etti. Lambrecht, bugün Almanya’nın güçlü bir demokrasi olduğunu, Alman Silahlı Kuvvetleri Bundeswehr’in de güvenliği sağlayan merkezi bir aktör olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Almanya’nın Avrupa’nın lider askeri gücü olma hedefini açıkladı.

Lambrecht, Alman Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, hazırlıkları devam eden Almanya’nın ilk Ulusal Güvenlik Stratejisinin ana hatlarını anlatırken, dikkat çekici mesajlar verdi.

BBC Türkçe’den Değer Akal’ın haberine göre; Nazi döneminin yol açtığı şüphelerin aşılması gerektiğini savunan Lambrecht, bugün Almanya’nın güçlü bir demokrasi olduğunu, Alman Silahlı Kuvvetleri Bundeswehr’in de güvenliği sağlayan merkezi bir aktör olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını önemli bir dönüm noktası (Zeitwende) olarak nitelendiren Lambrecht, Almanya’nın güvenlik konularını yeniden değerlendirmek durumunda olduğunu, Alman ordusunun ülkeyi ve müttefikleri savunabilecek şekilde güçlendirileceğini, bu sürecin aynı zamanda siyasi kültürde, orduya ve askeri konulara bakışta bir değişim gerektirdiğini vurguladı.

Almanya Ordusu ‘Merkezi Otorite’ Olacak

Lambrecht’in Almanya’nın güvenlik politikalarına ilişkin yeni yol haritası hakkındaki konuşmasında verdiği önemli mesajlar şöyle:

Sosyal Demokrat Partili Lambrecht, gelecek nesillerin özgür bir ortamda, barış ve güvenlik içinde yaşayabilmeleri için Almanya’nın acil bir rota değişikliğine gitmesi, Alman ordusunun da bu süreçte daha güçlü ve daha aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Lambrecht, “Her şeyden önemlisi bizim, Almanya’nın, değişmesi gerektiğidir… Şunu açıkça söylememe izin verin: Bu değişimi sağlamazsak gelecekte güvende yaşamamız mümkün olmayacak” ifadelerini kullandı.

Alman Silahları Kuvvetleri’nin önemi ve ağırlığının artacağını kaydeden Lambrecht, Bundeswehr’in ülkenin varlığını koruyan, “merkezi bir güvenlik otoritesi” olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler