Sosyal Medya

Genel

Alman basını: Türkiye dünyanın üretim merkezi oluyor

Alman basını, Türkiye’nin dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biri olmaya hazırlandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarının yatırımcıyı Türkiye’ye çektiği belirtildi. Alman…

Alman basını: Türkiye dünyanın üretim merkezi oluyor

Alman basını, Türkiye’nin dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biri olmaya hazırlandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarının yatırımcıyı Türkiye’ye çektiği belirtildi.

Alman Die Welt gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye Kovid-19 salgını nedeniyle Çin’de yaşanan üretim ve tedarik sıkıntılarına yönelik alternatif bir merkez haline gelebilir. Kovid-19 salgını nedeniyle Çin’de yaşanan sıkıntıların ardından birçok şirket üretimlerini Avrupa’ya taşımak istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabaları, yatırımcıları Türkiye’ye çekiyor. Haberde, yatırımcının rotayı Türkiye’ye çevireceği ve ülkenin bir üretim üssü olabileceği belirtildi.

Haberde DP World Yarımca CEO’su Kris Adams’ın, konumu nedeniyle Marmara Denizi’ndeki konteyner terminalinde büyük fırsatlar gördüğünü belirterek, “Türkiye’deki yatırım fırsatlarına iyi niyetle bakıyoruz. Ülke muazzam bir büyüme potansiyeline sahip” ifadelerine yer verildi. Haberde ayrıca, lojistik sektörünün birçok temsilcisinin Adams ile aynı görüşte olduğu aktarıldı. Die Welt makalesinde, pandemi döneminde uzun tedarik zincirlerinin kırılgan olduğunun kanıtlandığı için şirketlerin giderek üretim süreçlerini yakın bölgelere çektiği belirtildi.

Habere göre, yapıştırıcı malzemeler üreten Alman firması Tesa, gelecekte Türkiye üzerinden Yakın ve Ortadoğu’daki faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor. Şirketin bir sözcüsü, “Metropol önemli bir lojistik merkezi olduğundan ve Avrupa, Asya ve Afrika için coğrafi bir kavşağı temsil ettiğinden, İstanbul satış ekiplerimiz için genel merkez olacak” dedi.

Mobilya mağazası Ikea da koltuk, kitaplık, gardırop ve mutfak dolabı gibi ürünlerin Türkiye’de üretilmesini istiyor. Bunun hangi kapsamda olacağı ise şimdiye kadar açıklanmadı. Daha fazla üretilen yerde, daha fazla taşıma gerekir. Lojistik sektörü de genişlemeye hazırlanıyor. Alman nakliye şirketi CEO’su Tobias Bartz, “Handelsblatt”a verdiği demeçte, “Şu anda Türk lojistik hizmetlerimizin genişletilmesi için büyük yatırımlar yapıyoruz. 2024’e kadar faaliyetlerimizi ikiye katlamayı planlıyoruz” dedi.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler