Sosyal Medya

Genel

AKTOB Başkan: Savaşa rağmen iyi bir sezon

Kemer İlçesi Göynük mahallesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Geleneksel Ağustos Toplantısı’na,…

AKTOB Başkan: Savaşa rağmen iyi bir sezon

Kemer İlçesi Göynük mahallesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Geleneksel Ağustos Toplantısı’na, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, POYD Başkanı Ülkay Atmaca, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ve turizmciler katıldı.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, turizmde küresel salgın ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen bu yıl iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi. Özellikle pazar ve ürün çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Yağcı, “Dünyada sorunlar hiç bitmiyor, biri bitse, başka bir şey başlıyor. Buna yönelik alabileceğimiz tüm önlemleri almalıyız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektör paydaşları ile yoğun bir çalışma süreci geçirdiklerini kaydeden Yağcı, “Hiçbir başarı tesadüf değil, çok çaba harcadık, yoğun çalıştık. Başarılı da olduk. Sezon olarak iyi bir durumdayız. Turizm ülke ekonomisinde cari açığın kapatılmasında etkin rol oynuyor, birçok sektöre de can suyu durumunda” diye konuştu. Turizm hareketliliğinin gerek ülke genelinde gerekse Antalya’da arttığına işaret eden Yağcı, “Avrupa ülkelerinden güçlü talepler var. Gelecek için daha umutluyuz. Rusya, Ukrayna hariç diğer pazarlarımız Almanya, Romanya, İngiltere, Polonya gibi ülkelerden gelen turist sayılarında artış var. Krizleri başarılı şekilde atlatıyoruz artık krizlerin sonuçlarının da iyi anlaşılması gerekiyor. Dünyada sorunlar hiç bitmiyor, biri bitse, başka bir şey başlıyor. Buna yönelik alabileceğimiz tüm önlemleri almalıyız. İşi bilen bir sektörüz, bilgi birikimimiz çok fazla. Önlemlerimizi alarak olumsuz etkileri en aza indirmeye devam etmeliyiz” yorumunu yaptı.

 

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler