Sosyal Medya

Genel

Ahmet Takan:  Bakan Nebati Londra’da KİMLERLE görüştü?

Hazine ve Maliye Bakanımız N. Nebati’nin Londra seferinin yankıları hafta sonunda da sürdü. Toplantıdan replik izlenimler o kadar fazla ki,…

Ahmet Takan:  Bakan Nebati Londra’da KİMLERLE görüştü?

Hazine ve Maliye Bakanımız N. Nebati’nin Londra seferinin yankıları hafta sonunda da sürdü. Toplantıdan replik izlenimler o kadar fazla ki, seçmekte güçlük çektik. Mesela, Merkezi Londra’da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, AKP’li bir yetkilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi halinde iktidarı sorunsuz olarak devredeceği şeklinde güvence verdiğini iddia etti.

 

Cumhuriyet yazarı Barış Doster “Cari denge, aralık ayında 3.84 milyar dolar açık verdi. Son 1.5 yılın en yüksek aylık cari açığı oluştu.  Hazine ve Maliye Bakanı’nın, Londra’daki finans çevreleriyle yaptığı toplantının asıl amacını açıklıyor aynı zamanda bu cari açık” diye konuyu deşmeye devam etti. “İzlenen ekonomi modelinin ısrarla yerli ve milli olduğunu öne süren iktidar; Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden umduğunu bulamamış olmalı ki, bir kez daha Londra’nın finans çevrelerinde para arıyor. Bu görüşmeden sonuç çıkar mı? Çıkmaz”.

En taze ve ilginç iddia ise KORKUSUZ yazarı Ahmet Takan’dan geldi:

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra’da gerçekleştirdiği temaslar allandı pullandı, yere göğe sığdırılamadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Toplam 2 gün süren görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’dan fazla özel sermaye, alt yapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi katılım sağladı ve toplam 100’e yakın üst düzey yönetici ile görüşmeler gerçekleştirildi” dendi. Bol bol kalabalıklar halinde gülen yüz fotoğrafları paylaşıldı. Bizim buralara, Londra semalarından “parayı bulduk” gazı verildi. Bakan Nebati’nin Türkiye’de söyledikleri ile Londra’da konuştukları arasındaki çelişkilere hiç girmeyeceğim. Bol bol yapılan “düzeltme” açıklamalarından işe ayıkmış olmalısınız.

 

Antenlerimizin  uzanabildiği kadarıyla, Bakan Nebati’nin Londra temaslarına baktım. Önce şu soruya cevap aradım;  o kadar kalabalık içinde üst düzey bankacılar, üst düzey yatırım sektörü temsilcileri kimlerdi? İsimler neden açıklanmıyordu?.. Londra’daki temasları izleyen kaynaklarım, kalabalık fotoğrafların, organizasyonu yapan iktidara yakın 2 iş adamının “hatırı” için gerçekleştiğinin altını ısrarla çizdiler. Bakan Nebati ile görüşen ve “üst düzey” denilen bankacı ve yatırım sektörü temsilcilerinin neredeyse tamamı orta düzey yardımcı elemanlarmış. Türkiye masası şefleri gibi… O kadar kalabalık arasından Türkiye’ye para geliyor mu?. Sınırlı bir swap imkanı bile görünmüyormuş…

 

Yani?. Eski Kızılderili numaralarına devam!.

 

 

Biz yazanların yalancısıyız. Ekonomi haberleri trafik yapmayınca, mecburen ekonomi magazine geçtik.

 

FÖŞ anlattı:  Döviz Açığının Enflasyon, Büyüme ve Kura Etkisi

 

Nebati-Kavcığlu gerilimi & Hükümet sıkıştı, özel sektör her istediğini alıyor! | Erdal Sağlam

 

Akşener: 2001 krizinden çok daha büyük bir kriz var

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler