Sosyal Medya

Ekonomi

500 milyon dolarlık yatırım planlanan BMC fabrikası sökülüyor!

Temeli 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ve bakanlar tarafından atılan BMC’nin Sakarya Karasu ilçesindeki fabrikası sökülüyor. 500 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan fabrika 2020'de faaliyete başlayacak ve 10 bin kişiye istihdam sağlayacaktı...

500 milyon dolarlık yatırım planlanan BMC fabrikası sökülüyor!

Sakarya Karasu’da yaklaşık 3 yıl önce 10 bin kişinin istihdam edileceği garantisiyle 49 yıllığına yaklaşık 2 bin 200 dönümlük Hazine arazisinin hibe edildiği BMC, fabrikayı sökmeye başladı.

O dönem Ethem Sancak ile Katarlıların sahibi olduğu BMC’nin, 13 Ocak 2019 tarihinde Sakarya Karasu Fabrikası’nın temel atma törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katılmıştı.

2020’de temeli atılacaktı

Erdoğan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak BMC üretim üssü tüm etaplarıyla üretime geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Temelini attığımız bu ilk bölümün inşallah 2019 sonuna kadar tamamlanmasını ve 2020 başında devreye girmesini bekliyoruz” demişti.

Cumhuriyet’te yayınlanan habere göre, 2021 Haziran ayında BMC’nin Ethem Sancak ve Talip Öztürk’e ait yüzde 50,1’lik hissesi resmen Tosyalı Holding’e satıldı.

BMC’yi devralan Tosyalı Holding ise Karasu’da firmaya tahsisli araziye yatırım yapmaktan vazgeçti. Tosyalı’nın kararının ardından fabrika inşaatının söküm çalışmaları başladı. Fabrika parçalarının kamyonlarla Ankara’nın Kahramankazan ilçesine götürüleceği öğrenildi.

“Milli servete yazık”

İyi Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Milletimizin umutlarını, imkanlarını tükettiniz! Cumhurbaşkanı’nın Katarlılarla birlikte şov yaparak temel attığı, güya 10.000 kişinin çalışacağı Sakarya’daki BMC fabrikasını söküyorlar. Defalarca bunun rant ve peşkeş olduğunu belirtmiştik. Millî servete yazık be kardeşim!” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Engin Özkoç, “Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunlarından bir tanesidir” derken Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün ise “İktidara geldiğimizde hesabını soracağız” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler