Sosyal Medya

Ekonomi

Reuters: Erdoğan’ın seçim stratejisi dış politika hamleleriyle ekonomik krizi unutturmak

İngiliz haber ajansı Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim stratejisi olarak ekonomik krizi geri planda bırakmak için diplomatik kazanımları kullanabileceği yorumunu yaptı.…

Reuters: Erdoğan’ın seçim stratejisi dış politika hamleleriyle ekonomik krizi unutturmak

İngiliz haber ajansı Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim stratejisi olarak ekonomik krizi geri planda bırakmak için diplomatik kazanımları kullanabileceği yorumunu yaptı.

İngiliz haber ajansı Reuters, gelecek yıl seçimlere hazırlanan Türkiye’deki siyasi gelişmelerle ilgili geniş bir haber analiz yayınladı. Ajans, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uluslararası alandaki kazanımlarını ülke içinde ekonomik krizin önüne çıkarma yönünde bir seçim stratejisi uyguladığı yorumu yaptı.

Haberde, Erdoğan’ın başta tahıl koridoru anlaşması olmak üzere son dönemde bir dizi diplomatik kazanım elde ettiği, konuşmalarında da uluslararası başarılarını özellikle vurguladığı belirtildi.

Ajans, şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna’daki tahıl ihracatı anlaşmasının doruk noktası olduğu bir dizi diplomatik kazanım, Erdoğan’a Türkiye’nin ekonomik sorunlarından bir miktar mola alma imkânı ve gelecek yıl düzenlenmesi planlanan seçimlerdeki kampanya stratejisi için bir yol haritası sunuyor.

Yaklaşık 20 yıllık iktidarının en büyük meydan okuması olacakmış gibi şekillenen seçimlere hazırlanırken, Erdoğan küresel sahnedeki başarılarını öne çıkarıyor.”

Erdoğan’ın hafta sonunda İzmit’te yaptığı konuşmada “Türkiye’nin siyasi, askeri, diplomatik olarak en güçlü dönemini yaşadığı bir süreçten geçtiğimiz için başka bir sermayeleri de zaten yok” sözlerini hatırlatan Reuters, şu yorumu yaptı:

“Uluslararası alandaki ilerleme, ülke içindeki karanlık ekonomik tablo ile tezat içinde. Enflasyon yüzde 79’a çıktı ve Türk lirası, aralıktaki son döviz krizinde görülen rekor düşüklükteki seviyelere yakın seyrediyor.”

Muhalefetin Erdoğan’ın faiz indirimleri dahil sıradışı ekonomi politikalarını bu durumdan sorumlu tuttuğunu belirten ajans, hükümet yetkilileri ile AKP’nin üst düzey üyelerinin ise cumhurbaşkanını “rakiplerinin hiçbirinin uluslararası yetkinliğine yaklaşamayacağı bir devlet adamı” olarak resmetmeye çalıştığını belirtti.

Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili de, “Beğenin ya da beğenmeyin, Erdoğan bir lider” dedi. Hiçbir başka uluslararası ismin en üst düzey küresel aktörlerle Erdoğan seviyesinde bir teması olmadığını savunan yetkili, “Türkiye’de onun yerine geçecek hiçbir lider yok” iddiasında bulundu.

AKP’li bir yetkili ise “Seçmen diplomasinin faydalarının farkında. Zaman zaman ekonomiden veya mültecilerden şikayet ediyorlar ama etkili bir Türkiye’nin devamı için Erdoğan’a oy verecekler” dedi.

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler